Hallgassa élőben!

Szijjártó Péter a kettős mérce alkalmazása ellen hívott fel (videó)

Az Eb-döntős angol válogatott játékosai ellenséges légkörre panaszkodtak a Puskás Arénában rendezett csütörtök esti mérkőzésen.

A kettős mérce alkalmazása ellen hívott fel Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken a szlovéniai Brdo pri Kranjuban, arra reagálva, hogy Boris Johnson brit miniszterelnök szerint az angol játékosoknak rasszista inzultusokat kellett elszenvedniük Magyarországon.

A miniszter az EU-tagországok külügyminisztereinek informális tanácskozásán vesz rész a szomszédos országban. A közmédiának nyilatkozva elmondta: „Minden túlzás nélkül állíthatom, hogy Boris Johnsonnal baráti kapcsolatot ápolunk, hiszen együtt szolgáltunk viszonylag hosszú ideig külügyminiszterként. Ezért minden tisztelettel a miniszterelnök irányában mondom azt, hogy egy ilyen súlyos kérdésben a kettős mérce alkalmazásától végre el kellene tekinteni”.

Az Eb-döntős angol válogatott játékosai ellenséges légkörre panaszkodtak a telt házas Puskás Arénában rendezett csütörtök esti mérkőzésen. Szijjártó Péter erre úgy reagált: mindenki láthatta a 2020-as labdarúgó-Európa-bajnokság döntőjét, azt, ahogyan az angol szurkolók viselkedtek az olaszokkal.

„Az olasz himnuszt szinte nem is lehetett hallani, úgy fütyültek az angol szurkolók, hogy aztán a mérkőzés közben esett inzultusokról már ne is essen szó” – mutatott rá a miniszter, és egyben leszögezte: a kettős mérce alkalmazása sem a politikában, sem a sportban nem helyes.


Dosszié

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Házi szaloncukor egyszerűen

Hozzászólások

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Ezekből a karácsonyi sütikből egy morzsa sem marad
Hirdetés
Black Friday a Mandinernél! – Ma 45% kedvezmény előfizetésre
A Városligetben rendezik meg az Országos Kerékpáros Bajnokságot
A bajnoksághoz kapcsolódóan ingyenes családi programokkal várják majd az érdeklődőket a Városligetben.
Fontos meccsek várnak a csapatokra
Izgalmas rangadón 10–10-es döntetlent játszott egymással a Szeged SZTE és a III. kerületi TVE a női vízilabda OB I. hetedik fordulójában.
„Tragikus haláleset volt” – Először szólalt meg apja elvesztése óta Balázs Fecó fia
Egy évvel ezelőtt halt meg Balázs Fecó. A fia, Ferenc először mesélt a gyászról és arról, hogy édesanyja nehezen viseli, hogy nincs már mellette a férje.
Rákdiagnosztikai eszközt fejlesztettek ki a radnótis diákok
A ma elérhető eljárásoknál olcsóbb, gyorsabb és a páciens számára fájdalommal nem járó rákdiagnosztikai eszközt fejlesztettek ki egy nemzetközi versenyre radnótis diákok, amellyel aranyérmet nyertek.
Példátlan mértékű kihalási hullám várhat Ausztrália őshonos állatfajaira
Az Ausztráliában élő fajok több mint 70 százaléka sehol másutt nem található meg.
Év végére 400 ezer fölé kerülhet az adókedvezményes nyugdíjbiztosítások száma
Az idei befizetések után járó, akár 130 ezer forintos adójóváírást ezúttal nem fogják tudni kihasználni azok a gyermeket nevelő családok, amelyek teljes mértékű egyszeri szja-visszatérítést kapnak.