Diplomácia

2021.12.03. 17:36

Szijjártó Péter: Magyarország érdeke a biztonságos, fejlődő Ukrajna

Magyarország abban érdekelt, hogy Ukrajna biztonságos, fejlődő ország legyen – erről írt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán pénteken.

"Idén ünnepeljük a magyar-ukrán diplomáciai kapcsolatok felvételének harmincadik évfordulóját. Három évtizede hazánk az elsők között ismerte el Ukrajna függetlenségét" - fogalmazott a magyar külügyminiszter.

Kiemelte: akkor is, azóta is - szomszédos országként - abban vagyunk érdekeltek, hogy Ukrajna biztonságos, fejlődő ország legyen.

"A kárpátaljai magyar közösséggel szembeni jogsértések miatt azonban kapcsolataink az elmúlt években sajnos nagyon rosszul alakultak. Mi azt szeretnénk, ha az együttműködésünk mihamarabb visszatérne a kölcsönös tisztelet talajára" - írta Szijjártó Péter.

Ezt erősítette meg pénteken Orbán Viktor miniszterelnök is, amikor Volodimir Zelenszkij elnökkel rövid telefonbeszélgetést folytatott - fűzte hozzá a magyar külügyminiszter.

Borítóképünkön Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában