Meghívás

2020.09.14. 19:04

Szijjártó Péter Washingtonba utazott (videó)

A miniszter részt vesz az Izrael és az Egyesült Arab Emirátusok, valamint Bahrein közötti békemegállapodás aláírási ceremóniáján.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Liam Fox brit parlamenti képviselõvel közösen tartott sajtótájékoztatón, amelyet megbeszélésük után tartottak a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2020. szeptember 14-én. Szijjártó Péter elmondta, hogy Magyarországnak, a magyar gazdaságnak minden esélye megvan, hogy az éppen kialakuló új világgazdasági korszak nyertesei közé tartozzon.

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

Donald Trump amerikai elnök meghívására, egyedüli európai uniós miniszterként Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is részt vesz az Izrael és az Egyesült Arab Emirátusok, valamint Bahrein közötti békemegállapodás aláírási ceremóniáján kedden a Fehér Házban. Az esemény alkalmával kétoldalú tárgyalásokat is folytat Washingtonban.

A tárcavezető a Facebook-oldalán hétfőn közzétett videóban elmondta:

A miniszterelnök úr és Trump elnök kapcsolata egyértelműen a szemlyes jóviszony, a személyes bartáság irányába mutat, emellett Magyarország mindig is támogatta az Egyesült Államok, a Trump adminisztráció törekvésést arra nézvést, hogy a Közel-Keleten végre béke legyen.

Borítókép: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában