Hallgassa élőben!

Szombaton rendezik az emlékhelyek napját

A nemzeti és a történelmi emlékhelyeken is különleges programokkal várják az érdeklődőket.

Szombaton rendezik meg az emlékhelyek napját, az idei már a harmadik hasonló rendezvény; a nemzeti és a történelmi emlékhelyeken is különleges programokkal várják az érdeklődőket – hangzott el pénteken az M1 aktuális csatornán.

A műsorban Radnainé Fogarasi Katalin, a programsorozatot szervező Nemzeti Örökség Intézetének (Nöri) főigazgatója elmondta: a 17 nemzeti és a 49 történelmi emlékhely között az a különbség, hogy előbbiek a nemzet sorsfordító eseményeinek helyszíneit jelölik, utóbbiak pedig egy-egy helység fontos történelmi eseményeit.

Felhívta a figyelmet arra, hogy az eseménysorozat minden programja ingyenes.

Közölte: a Fiumei úti nemzeti sírkertben egész napos programokat szerveznek, amelyekre már minden hely betelt. Ez a vezetett túrákra vonatkozik, de mindenkit szívesen látnak – tette hozzá. Jelezte: a Nemzeti Filharmonikusok este 9 órakor az árkádsor tövében adnak koncertet, a mauzóleumokat fényfestéssel világítják meg.

Radnainé Fogarasi Katalin szólt arról is, hogy este 10-kor zseblámpás séta lesz a Fiumei úti sírkertben Fények az árnyékvilágban címmel, amelyre már szintén beteltek a helyek, 250-en vehetnek majd részt ezen az eseményen.

A főigazgató elmondta: az Emlékhelyek napjára úgynevezett Nöri-füzeteket adnak ki, az első négy ilyen kiadványban szerepel az Apponyi-hintó, a Fiumei úti sírkert, Széphalom és Mohács; a céljuk az, hogy az összes emlékhelyet bemutassák így.

Varga Judit: nem hagyjuk szó nélkül a nemtelen brüsszeli támadásokat!
A jelentés forrásai ezúttal is egyoldalúak és politikailag elfogultak, kettős mércét tükröznek Magyarországgal szemben.
Kövér László: csak akkor nyerhetünk, ha a Kárpát-medencében senki nem lesz vesztes
Csak az együttműködő közép-európai nemzeti államok védhetik ki a társadalmaik lelki és morális felbomlasztására irányuló globalista támadásokat.
Kirgiz sportoló még sosem nyert olimpiát – ha Lőrinczen múlik, nem is fog!
Cikkünkben a világ- és négyszeres Európa-bajnok kötöttfogású birkózó, a karrierje utolsó mérkőzésére készülő Lőrincz Tamás keddi döntője előtt pályafutásának statisztikái mellett a magyar birkózósport olimpiai eredményeivel is foglalkozunk. Felelevenítjük Kozma István és Polyák Imre 1964-es tokiói aranyérmét, de foglalkozunk a döntős ellenféllel, a kirgiz Akzsol Mahmudovval is, aki hazája első olimpiai bajnoki címéért küzd, miközben Lőrincz Tamás Magyarország 20. birkózó ötkarikás aranyérmét szerezheti meg– 2004 után az elsőt.
Karácsony Gergely elismerte: a baloldal a migránsok jogait védené
A főpolgármester egy német lapnak nyilatkozva véletlenül elszólta magát: a Gyurcsány vezette baloldal megint hazudozni akar a kampányban.
Merész! Nem takargatja hatalmas melleit Bochkor Gábor eltitkolt barátnője
Fürdőruhában mutatta meg magát.
Karemblémákat gyűjt a nyugdíjas lőkiképző
Legalább háromszáz, különböző rendvédelmi szervektől, a világ minden tájáról származó karemblémát gyűjtött össze az elmúlt évtizedekben Csikesz Péter, a ma már nyugdíjas lőkiképző.