Ország-világ

2007.10.03. 16:19

Szürreális cipők, amelyek sarka a lábujjainkat tartják

Bokatörő, nevetséges, egyáltalán nem praktikus és iszonyúan drága – 330 angol fontba kerül. Ugyanakkor úgy tűnik, ezek a cipők robbantani fognak.

Úgy néznek ki, mintha Salvador Dalí álmodta volna meg ezeket a cipőket. Vagy mintha egy cipőgyár selejtjét látnánk. De nem, a világ első pár olyan cipőjét is piacra dobták, amelynek a sarka – a talpa elején van. A lábbelivel Marc Jacobs divattervező kedveskedik a nőknek.

Önök mint gondolnak a divatvilág géniuszának eme remekművéről? Ez attól függ, hogy ki mennyire képes őrültségekre. A cipősarkak az utóbbi években egyre dilisebbé váltak. Volt már példa toronymagas cipőtalpra, készültek klumpák, ék és kúpalakú lábbelik. De egyben mind hasonlítottak: a sarkuk a cipő végén volt.

Marc Jacobs cipője felborította a cipődivat konvencióit (és akkor nem is beszéltünk még az ortopédusokról), és nagy bölcsességgel áthelyezte a cipő sarkát a lábbeli elejére. Ahol cipősarkat gondolnánk érezni, ott semmi nincs, csupán levegő. Így a gravitáció a lábboltozat alatt hat, és a test előre dől. Ahhoz, hogy járni tudjunk benne, legalább akkora erőfeszítésre van szükség, mint egy Pilates-órán.

A cipők ára 270 fontnál kezdődik, 330 font ellenében azonban már Swarovski-kristályokkal díszített lábbelit vásárolhatunk. A furcsa sarkú cipő a tervező 2008-as tavaszi kollekciójának része, amelyet a mostani New York-i Divathéten mutattak be. Egyesek viszont úgy vélik: a cipők károsítják a lábat. Abszurdak, rettenetesek, veszélyesek és viselhetetlenek. Egyébként Victoria Beckham rögtön kiszúrta a cipőt magának.

Daily Mail, ERIN KELLY
Fordította: Nyemcsok Éva

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában