Ország-világ

2019.03.23. 14:15

Tagadta bűnösségét a terrorizmussal gyanúsított szír férfi

Végig tagadta bűnösségét a pénteken terrorizmus gyanúja miatt elfogott szír férfi - mondta az M1 aktuális csatornának a gyanúsított ügyvédje a kihallgatás után.

mti

Kelen László az M1 szombati híradójában úgy fogalmazott: "elég súlyos terrorista váddal illetik" ügyfelét. Azt mondta: a bizonyítékokat még ellenőrizni kell. A vád alapját több titkosszolgálati forrásból származó információ adja, ügyfele viszont kiáll az ártatlansága mellett - közölte az ügyvéd. Ibolya Tibor fővárosi főügyész pénteken közölte az MTI-vel, hogy a Fővárosi Nyomozó Ügyészség terrorizmus gyanúja miatt, kitoloncolás során őrizetbe vett Magyarországon egy szír férfit, aki három éve az Iszlám Állam nemzetközi terrorszervezet tagja és 2016-ban kivégzésekben vett részt. Az M1 aktuális csatornán péntek délután az hangzott el, hogy a férfi az Iszlám Állam egyik magas rangú vezetője, aki öngyilkos merényleteket szervezett és kivégzéseket irányított; legalább húsz ember megölésében vett részt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában