katasztrófa

2019.09.30. 09:31

Tajvanon bezártak az iskolák és a pénzpiacok a Mitag tájfun miatt

A vihar elérte hétfőn a szigetország északkeleti partvidékét, a helyi hatóságok árvíz- és földcsuszamlás veszélyére figyelmeztették a lakosságot.

A helyi meteorológiai intézet a második legerősebb szintű riasztást adta ki, és arra figyelmeztetett, hogy Jilan megye partvidékén óránkénti 162 kilométeres sebességű széllökések várhatók hétfő este.

A tájfun magja észak-északnyugati irányban halad óránként 25 kilométeres sebességgel. A fővárosban, Tajpejben és agglomerációjában, valamint a sziget északi csücskén fekvő Csilung kikötővárosban, továbbá az északi megyékben az erős szél mellett heves esőkre is számítani kell. Mintegy 12 ezer katonát helyeztek készültségbe tekintettel a várható árvizekre és földcsuszamlásokra.

Több mint 150 légi járatot töröltek, felfüggesztették a kompok közlekedését is. Lezárták az autópályákat a sziget több pontján. A vihar miatt 2700 háztartásban nincs áram.

A Mitag, amely a szezon 18. tájfunja, Tajvanon áthaladva a kínai Sanghaj felé veszi útját kedden.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában