koronavírus

2020.02.26. 08:20

Találtak két új fertőzöttet Németországban

Két újabb embernél mutatták ki a betegséget, két olyan tartományban, amelyet eddig nem érintett a járvány.

Az egyik új fertőzést Baden-Württembergben regisztrálták. Az egészségügyért felelős tartományi minisztérium kedd esti közleménye szerint a kórokozó valószínűleg egy olaszországi úton került az illető szervezetébe.

A Stuttgart melletti Göppingen járásban élő 25 éves férfi az észak-olaszországi Milánóban, a koronavírus-járvány európai gócpontjának térségében járt.

Az influenzáéhoz hasonló tünetek miatt fordult orvoshoz. Még kedd este elhelyezték elkülönítve egy kórházban, mert a vizsgálatok kimutatták a kórokozó jelenlétét a szervezetében – áll a baden-württembergi szociális minisztérium közleményében.

Hangsúlyozták, hogy a tartományi hatóságok felkészültek a vírus megjelenésére, és szoros együttműködéssel igyekeznek feltárni, hogy kikkel kerülhetett kapcsolatba a fertőzött.

A fiatalember megbetegedése az első eset Baden-Württemberg tartományban, és az első olyan eset Németországban, amely nem a járvány kínai gócpontjából, Vuhanból hazaszállított emberek körében fordult elő, és nincs összefüggésben a Webasto nevű bajor cégnél kimutatott fertőzéssel sem.

Több hírportál ugyancsak kedd este azt jelentette, hogy

Észak-Rajna-Vesztfáliában is találtak egy fertőzöttet.

Az illető az Erkelenz nevű településen él, egy házaspár egyik tagja. Mindkettejüket a düsseldorfi egyetemi klinikára szállították. Az nem ismert, hogy melyikük fertőződött meg.

A szállításért felelős düsseldorfi tűzoltóság és mentőszolgálat szóvivője késő este megerősítette az értesülést, az ARD országos köztelevízió beszámolója szerint elmondta, hogy

a vizsgálatok egy házaspár egyik tagjánál valóban kimutatták a vírus jelenlétét, és ezért az illetőt bevitték a klinikára.

Németországban eddig 16 koronavírus-fertőzést regisztráltak. A Vuhanból hazaszállítottak körében két embernél mutatták ki a vírust, a többi 14 eset mind az első németországi fertőzéssel kapcsolatos, amely egy vállalati továbbképzésén történt a Webasto München melletti székhelyén januárban. A céges tanfolyamon egy kínai alkalmazottról terjedt át a vírus egy helyi munkatársra. A fertőzöttek többségét időközben gyógyultnak nyilvánították és hazabocsátották.

A tüdőgyulladást okozó új koronavírus decemberben jelent meg a közép-kínai Vuhanban. Az ismert fertőzöttek száma világszerte meghaladja a 80 ezret, a halálos áldozatok száma 2700 felett van. A vírus kedden több európai országban – Spanyolországban, Ausztriában, Horvátországban és Svájcban – is megjelent.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában