Tanuljunk aludni a japánoktól

Napi 20–30 percnyi szundizás alkalmas arra, hogy 34 százalékkal javítsa a teljesítőképességet és 100 százalékkal növelje a figyelmet.

Japán erre a dilemmára az „inemuri” névvel illetett megoldást kínálja, ami kombinálja a „jelen lennit” és a „nyilvános helyen aludnit”. Az „inemuri” kulturális technikája igen figyelemre méltó, hiszen egyfelől igen nagy bizalmat tételez fel, másrészt jelentős toleranciát. Az alvó ember ugyanis kiszolgáltatottá válik, és a többiek nem élhetnek és élnek vissza ezzel. Ezenkívül el kell sajátítani azt a technikát, ami lehetővé teszi a külvilág kizárását, a zajok elhárítását.

Zsombón indított okos hálózat mintaprogramot a közművek
A tesztüzemben működő akkumulátoros energiatároló napközben feltöltődik, az esti, nagyobb energiafelhasználású órákban pedig visszatáplál a hálózatba.
Folytatódik a Real és a Barca versengése
Az éllovast és a címvédő katalánokat mindössze egy pont választja el a tabellán.
Újabb generáció szívét hódíthatja meg az igazságosztó mestertolvaj
A Paramount filmstúdió ugyanis a Rocketman és a Bohém rapszódia sikere után felkérte Dexter Fletchert, hogy készítse el Angyal kalandjait.
Szja-mentes lesz a méhészeti termékek értékesítése
A méhészek támogatása a Klíma- és természetvédelmi akcióterv fontos részét képezi – mondta Nagy István agrárminiszter.
A bolgárok egyik legjobbja nem játszhat a magyarok ellen
Kiril Deszpodov jövő héten bokaműtéten esik át, ezért biztosan nem léphet pályára március 26-án a magyarok elleni Európa-bajnoki pótselejtezőn.
Demeter Szilárd: ha ők globalisták lehetnek, én miért ne lehetnék nemzeti?
Egy magyar kulturális intézmény vezetője nem lehet semleges a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója szerint.