Ország-világ

2013.04.25. 23:06

Tarlós: ennek a kormánynak maradnia kell a következő választások után is

Magyarországon egyetlen olyan politikus van, aki olyan értékrendet képvisel, amely az utódoknak és az ország jövőjének is megfelel.

MTI

A jelenlegi kormánynak és kormányfőnek maradnia kell a következő választások után is, és ezért nagyon össze kell fogni - jelentette ki [namelink name="Tarlós István"] főpolgármester a Szentimrevárosi esték elnevezésű újbudai rendezvényen csütörtök este.

A városvezető beszédében jelezte: sem pártpolitikai, sem kormányzati ambíciói nincsenek, és Magyarországon egyetlen olyan politikus van, aki olyan értékrendet képvisel, amely az utódoknak és az ország jövőjének is megfelel. Az unióra utalva megjegyezte: csak úgy lehet, sőt kötelező is úgy tagjává válni egy nemzetközi közösségnek, hogy egy ország nem adja fel saját identitását, és Orbán Viktor miniszterelnök azért küzd, hogy ez megmaradjon. "Vannak olyan politikai vezetőink, akik mindig látnak maguk előtt egy nagy ülepet, aminek az árnyékában biztonságban érezhetik magukat, mindegy, hogy az ülepre milyen nagyhatalom neve van felfestve" - fogalmazott Tarlós István.

Szólt arról is, hogy a főváros vezetését súlyos gazdasági problémákkal vette át, a sokszínűség pedig nem a kultúrára vonatkozott, hanem egy zűrzavaros erkölcsi-ideológiai állapotot, "álliberalizmust" jelentett. A főpolgármester kitért a Főpolgármesteri Hivatal és az önkormányzat gazdasági társaságainak átszervezésére, és jelezte: az elmúlt két és fél évben nem voltak olyan botrányok, mint az előző időszakban. Az elszámoltatásról azt mondta: a visszás szerződések régóta ott vannak, ahol a helyük van.

A főpolgármester röviden ismertette egyebek mellett a négyes metró, a CET és a Rác fürdő körüli problémákat, és beszámolt a Római-parti védmű helyzetéről.

Újbudával kapcsolatban megjegyezte, hogy választási szempontból Buda legnehezebb kerületének tartja, és szorosabb együttműködést szeretne a kerület és a főváros között.

Tarlós István beszámolt a kormány és a főváros Budapest21 elnevezésű szerződéséről is. Kiemelte: a fővárosnak komoly politikai súlya van, nem szabad elveszítenie a Fidesznek. "Egy komolyabb budapesti tévesztés esetén nagyon nehéz az országos választást is megnyerni" - mondta, hangsúlyozva: a kormánynak és a miniszterelnöknek maradnia kell. "Ezért kutya kötelességünk mindent megtenni, a saját periférikus politikai érdekeinket akár félretolva is, és ez igaz Budapestre, Debrecenre, Pécsre, Győrre és a budapesti kerületekre is" - fogalmazott.

Szólt arról, hogy Budapest nagyberuházásai is az összefogás jegyében indulnak. Mint mondta, a négyes metrót már nem lehet leállítani, a tervek szerint jövő március-áprilisban átadják. Hozzátette: fel kell újítani a hármas metrót is, emellett elindul az 1-3-as villamosprojekt, befejezik a csatornázást, és egységesen fejlesztik a Duna-partokat.

Szavai szerint készülnek a 2014-2020-as uniós finanszírozási ciklus tervei is, így a forrásokat a megnyílásukkor azonnal meg tudják célozni.

A jövő beruházásai közé sorolta a budai fonódó villamosvonal projektjét, a fürdők energetikai felújítását, a Margitszigeti Szabadtéri Színpad és a szökőkút megújítását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában