Cáfolatok sora

2019.10.11. 09:20

Tarlós István: siránkozós, kéztördelős, hazudozós kampányt folytat Karácsony

Ennél keményebb kampányban már volt részem, ennél erkölcstelenebb, mellébeszélőbb, valótlanságokat hangoztatóbb kampányban nem – mondta Tarlós István főpolgármester Karácsony Gergely kampányáról egy rádióműsorban. Tarlós István siránkozósnak, kéztördelősnek, hazudozósnak nevezte a zuglói polgármestert.

Budapest, 2018. június 15. Tarlós István fõpolgármester beszédet mond a fõváros és a Mol-csoport közötti stratégiai megállapodás aláírásán a Városházán 2018. június 15-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

170 projektet indítottak el eddig a főpolgármestersége alatt, amelyek még zajlanak, azokat szeretné befejezni

- mondta Tarlós István főpolgármester az Inforádió Aréna című műsorában. Példaként említette többek között a négyes metrót, az Alstom-szerződés módosítását, a Demszky-érában kötött előnytelen szerződések módosítását, 400 kilométer csatornahálózat megépítését, a fonódó villamost, több mint 35 kilométer kerékpárút építését, az állatkert fejlesztését és a szelektív hulladékgyűjtést.

Ennél keményebb kampányban már volt részem, ennél erkölcstelenebb, mellébeszélőbb, valótlanságokat hangoztatóbb kampányban nem

- mondta a főpolgármester élesen bírálva Karácsony Gergely kampányát. A zuglói polgármesterről megállapította, hogy valótlanságokkal kampányol.

Ilyen siránkozós, kéztördelős, hazudozós kampány még nem volt, mint amilyet Karácsony Gergely folytatott

- mondta a főpolgármester, aki kiemelte, Karácsony mindennap kiállt egy utcasarokra, és elismételte ugyanazt az öt-hat teljesíthetetlen ígéretet.

A főpolgármester tételesen megcáfolta az interjúban Karácsony Gergely állításait. A zuglói polgármester többek között azt állította, hogy Tarlós István adóssággal adta át Óbuda vezetését. A főpolgármester idézte Bús Balázs óbudai polgármester közleményét: „2006 végén Óbuda-Békásmegyer zárszámadása nem mutatott tartozást, az önkormányzatnak hitelállománya nem volt. Ez egyértelműen kiderül a képviselő-testület 2007. április 25-i ülésén elfogadott 19/2007. számú zárszámadási rendelet előterjesztéséből. A 2006-os költségvetés végrehajtásáról szóló rendelet mellékletében nyilvánosan elérhető, a büdzsé beszámolóját felülvizsgáló független könyvvizsgálói jelentés megjegyezte: a 2006. évet az önkormányzat megtakarítással zárta.”

Két eset lehetséges: Karácsony Gergely vagy szándékosan hazudik, vagy megint – mint mindig – súlyosan ismerethiányos. Lehet, nem tudja, hogy én mikor jöttem el Óbudáról

- mondta a főpolgármester.

A fővárosnak nincsenek működési hitelei, míg a Karácsony Gergely vezette Zuglóban kétmilliárdos lyukak vannak, működési hitelek tartják életben a kerületet – hívta fel a figyelmet Tarlós István. Zugló számláján úgy lehet 4 milliárd forint, hogy a főváros éppen most utalt át a kerületnek 3,8 milliárd forintot.

Karácsony a gazdasági adatokat a maga primitív, rosszindulatú módján interpretálja

- mondta Tarlós István.

Tarlós István határozottan cáfolta azt is, amit Karácsony Gergely az Indexen adott elő. Megismételte, hogy a hármas metró kocsijainak felújítására írtak ki pályázatot, ez egyértelműen kiderül a hivatalos papírokról.

Arról, hogy a zuglói polgármester sajtóhibával magyarázta állítását, Tarlós István ezt mondta:

Karácsony Gergely mindig mindent ráfog valakire: vagy a Fideszre, vagy az MSZP-re, vagy a jegyzőre, vagy a hivatalra, vagy most már újabban az ellenzéki újságokra is.

Ha nagyon akarnám, Karácsonyt fel lehetne jelenteni közveszéllyel fenyegetés miatt – mondta a zuglói polgármester patkányirtással kapcsolatban tett megjegyzéseire.

Karácsony tervei 13-18 milliárdos kiadásokat okoznának a működési költségvetésnek, amely most nullszaldós

- mondta a zuglói polgármester kampányígéreteiről.

Tarlós István az interjúban beszélt a kispesti, a zuglói és a győri botrányokról is. A kispesti szocialisták kokainozós-korrupciós ügyeiről azt mondta, az felér egy önfeljelentéssel. A zuglói botrányokkal és Karácsony Gergely „őszödi beszédével” kapcsolatban a főpolgármester azt mondta: „Karácsony úr esetlenül védekezik.” Borkai Zsolt ügyéről pedig azt mondta: felháborítja, elkeseríti, vállalhatatlannak és méltatlannak tartja. „Borkai az egész közössége kontójára állítja elő ezt a helyzetet” – mondta Tarlós István.

Budapestet nem lehet úgy kezelni, mint egyet a 3200 önkormányzat közül – mondta az interjú végén a főpolgármester. Ez az ország központja, minden értelemben.

Megkaptuk az Európa legjobb úti célja kitüntetést azzal a laudációval, hogy ezt az elmúlt tíz év eredményei alapján értük el. Az Economist listáján Budapest lett Kelet-Európa legélhetőbb városa, 2010 óta 20 helyet javítottunk a listán

- zárta az interjút Tarlós István főpolgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában