konszenzus

2020.03.14. 11:34

Társadalmi egyetértés övezi a rendkívüli intézkedéseket

Jelentős társadalmi támogatottságot élveznek a koronavírus-járvány fékezése érdekében bejelentett rendkívüli kormányzati intézkedések – adta hírül kutatása alapján a Századvég Alapítvány.

Budapest, 2020. mrcius 12. Tjkoztat felirat a Cinema City Arnban 2020. mrcius 12-n. A Cinema City mozik a magyar egszsggyi hatsgok s kormnyzat ltal elrtakkal sszehangban ltszmkorltozs mellett tovbbra is nyitva tartanak. Egy adott eladsra maximum 99 ltogat vehet vagy foglalhat jegyet. A kormny elz nap az j koronavrus-jrvny terjedsnek megfkezse rdekben veszlyhelyzetet rendelt el s megtiltotta a szz fnl nagyobb ltogatottsg beltri s az 500 fnl nagyobb ltogatottsg kltri rendezvnyeket. A fvrosi fenntarts mozik, sznhzak, mzeumok s knyvtrak bezrnak. MTI/Mnus Mrton

Forrás: MTI

Fotó: Mónus Márton

A közleményben azt írták, hogy A Kína, Irán, Dél-Korea, valamint Olaszország tekintetében életbe lépő utazási tilalommal

a megkérdezettek 95 százaléka egyetért, és csak 4 százaléka ellenzi a rendelkezést

- közölte a Századvég az MTI-vel.

A koronavírussal érintett országokból hazatérőknek előírt otthoni karantén bevezetését

a válaszadók 94 százaléka, a szlovén-magyar és osztrák-magyar határon történő határellenőrzés visszaállítását 92 százaléka támogatja, míg 5 ,illetve 6 százalékuk nem ért egyet azokkal

- ismertették a kutatás eredményét.

A közlemény szerint

az egyetemi, főiskolai távoktatás elrendelését a megkérdezettek 86 százalék támogatja, 12 százalékuk viszont nem tartja szükségesnek.

A 100 fősnél nagyobb beltéri és az 500 fősnél nagyobb kültéri rendezvények betiltásával pedig 85 százalék ért egyet, 14 százalék pedig nem.

Az alapítvány kutatásából kiderült: a válaszadók 95 százaléka hallott arról, hogy a kormány veszélyhelyzetet hirdetett és rendkívüli intézkedéseket vezetett be.

A március elején mért adatokhoz képest nőtt az aggodalom a magyar lakosság körében a járvány terjedésével kapcsolatban: a megkérdezettek 74 százaléka aggasztónak ítéli a koronavírus terjedését, míg 25 százalékuk nem tart tőle – olvasható a közleményben.

Borítókép: Tájékoztató felirat a Cinema City Arénában Budapesten 2020. március 12-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában