Hallgassa élőben!

Tények a két riválisról


 Tények az Intel Corporation és az Advanced Micro Devices üzleti tevékenységéről.

Intel
Az Intel Corporation 1968-ban alakult, egy évvel korábban, mint riválisa. Kezdetben félvezető termékeket gyártottak, és 1971-ben az Intel hozta létre a világ első mikroprocesszorát. A cég ma is a mikrochippeknek köszönheti hírnevét, ezen a téren változatlanul piacvezető.
Az Intel tavaly 2,6 milliárd nettó bevételt termelt, a cég nettó nyeresége 1,29 milliárd dollár volt. Évente 3,8 milliárd dollárt fordítanak csak fejlesztésre, és ezzel az egyik legnagyobb fejlesztési befektető a világon.

Főhadiszállás:
Intel Corporation
2200 Mission College Blvd., P.O. Box 58119
Santa Clara, CA 95052-8119
USA

AMD
Az AMD 33 éve létezik, 1969-ben alapították, és a kaliforniai Sunnyvale-ben van bejegyezve. A tavalyi évben 3,9 milliárd dollár bevételt számoltak, illetve összesen 5,6 milliárd dollár vagyonnal rendelkeznek.
Az AMD több mint 14 ezer alkalmazottat foglalkoztat világszerte, a tőzsdei szimbóluma megegyezik a nevével, a rövidítés az Advanced Micro Devices nevet takarja.

Főhadiszállás:
One AMD Place
P.O. Box 3453
Sunnyvale CA 94088
408-732-2400
800-538-8450

 

Eriksen összeesett – újra kellett éleszteni, stabilizálták az állapotát
Megdöbbentő jelenetek szemtanúi lehettünk a Dánia–Finnország Eb-mérkőzés első félidejének hajrájában. Christian Eriksen összeesett, újra kellett éleszteni, a meccs félbeszakadt. Szerencsére később a dán klasszis állapotát stabilizálták.
Súlyos börtönbüntetést kaptak a leszboszi menekülttábor felgyújtói
Tíz év börtönre ítélte szombaton egy görög bíróság a négy afgán bevándorlót.
A Godspellel nyitott a Tisza Teátrum – Galéria
A Liget Társulat előadásával nyitott szombat este a Tisza Teátrum, Szeged régi-új szabadtéri színháza a Felső Tisza-parton, a Horthy csónakháznál.
Fejben dőlt el – öt éve 0–2-vel, most 3–0-val kezdtek a belgák
A belga válogatott magabiztos, 3–0-s győzelemmel kezdett az Európa-bajnokság-B-csoportjában, Oroszország ellen, Szentpéterváron.
Gulyás Michelle bronzérmes és olimpiai kvótás az öttusa-vb-n
A magyar női csapat második helyezést ért el.
Átlátszó bugyiban terpeszt hatalmasat a szőke szépség
Anais Rizzo olyan pózban állt a kamera elé, hogy a fotós is zavarba jött.