Ország-világ

2017.08.27. 19:39

Terelésekre kell számítani Putyin budapesti látogatása miatt hétfőn

A TEK szerint a hatóságok a korlátozásokat csak a külföldi delegáció biztonságos mozgásához feltétlenül szükséges ideig tartják fenn,

MTI

Terelésekre kell  számítani Budapesten hétfőn Vlagyimir Putyin, az Oroszországi  Föderáció elnökének látogatása miatt - derül ki a Terrorelhárítási  Központ (TEK) vasárnapi, MTI-hez eljuttatott közleményéből.    


Azt írták, a belügyminiszter kijelölése alapján ők látják el a  személyvédelmi feladatokat a hatályos jogszabályok szerint.  


A TEK felhívja a közlekedők figyelmét, hogy a kiemelten védett  személy budapesti tartózkodása során a küldöttség mozgásával  párhuzamosan időszakos terelésekre, forgalomkorlátozásokra,  lezárásra kerül sor.  


Úgy fogalmaztak, hogy a hatóságok a korlátozásokat csak a  külföldi delegáció biztonságos mozgásához feltétlenül szükséges  ideig tartják fenn, így segítve a Budapesten közlekedőket.  


A bevezetendő módosításokat Hajdu János foglalta össze egy  hivatalos dokumentumban. A TEK főigazgatója hétfőn reggel 9 órától  a szükséges ideig, de legkésőbb este fél 9-ig rendelte el a  személy- és létesítménybiztosítási intézkedést a XIV. kerületre.  


A korlátozások egyebek mellett a Hungária körúttól az Utász  utcáig a Kerepesi útra, a Kerepesi úttól a Mogyoródi útig az Utász  utcára, az Utász utcától a Hungária körútig a Mogyoródi útra, a  Hungária körúttól a Szobránc közig a Stefánia útra, a Stefánia  úttól a Dózsa György útig az Ifjúság útjára, a Papp László Budapest  Sportaréna P+R parkoló melletti parkolótól a Hungária körút és a  Kerepesi út kereszteződésében lévő kijelölt gyalogátkelőhely  vonaláig az aréna déli oldalán lévő gyalogjárda által határolt  területre, valamint a Stefánia úttól a Szobránc utcáig a Besnyő  utcára terjednek ki.  


Az intézkedés ellen nincs helye jogorvoslatnak - szögezte le a  TEK vezetője.  


Az M1 aktuális csatorna vasárnapi műsorában az hangzott el,  hogy a korlátozásokkal érintett területre sem autóval, sem gyalog  nem lehet majd bemenni.  


Parkolni már vasárnap több helyen tilos volt, és a  csatornafedeleket is lehegesztették a Papp László Budapest  Sportaréna környékén.  


Az M1 információi szerint a Liszt Ferenc-repülőtér és az aréna  között időszakos és szakaszos lezárások lesznek hétfő délelőtt 11  és este 8 óra között.

Címkék#Putyin

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában