Ország-világ

2016.09.27. 10:39

Teréz körúti robbantás: elhagyhatta az intenzív osztályt az egyik rendőr

Stabil, kielégítő az állapota a szombat éjjeli robbantásban megsérült két rendőrnek.

Elhagyhatta az intenzív osztályt az egyik rendőr, aki a szombat éjjeli Teréz körúti robbantásban sérült meg - értesült kedden a hirado.hu.

Az internetes lap érdeklődésére az Országos Rendőr-főkapitányság azt válaszolta, hogy stabil, kielégítő az állapota a Teréz körúti robbantásban megsérült két rendőrnek.

Hozzátették, hogy a férfi kollégájuk elhagyhatta az intenzív osztályt, munkatársnőjüket viszont továbbra is ott ápolják.

A főváros VI. kerületében, a Teréz körúton, a Király utcai kereszteződésben lévő egyik földszinti üzlethelyiségnél szombat éjjel történt robbantás, amelyben két rendőr megsérült.

A rendőrség közölte: a robbantás feltételezett elkövetője, egy körülbelül 170 centiméter magas, 20-25 év körüli férfi világos horgászkalapot, sötét vászondzsekit, kék farmernadrágot és fehér sportcipőt viselt. Papp Károly országos rendőrfőkapitány 10 millió forintos nyomravezetői díjat tűzött ki az ügyben.

Korábban írtuk:

Motivációjának ismerete nélkül nehéz megtalálni a szombati Teréz körúti robbantás elkövetőjét - közölte a Fidesz frakcióvezetője a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában kedden.

Kósa Lajos elmondta, hogy a rendőrség különböző forgatókönyveket vizsgál. Bizonyos verziók fennállásakor könnyebb a tettes elfogása, míg más esetekben nehezebb.

Példaként említette, hogy ha egy külföldi szervezet áll a robbantás mögött, és nem magyarok a felelősök, akkor már biztosan nem tartózkodnak az országban.

Kósa Lajos úgy fogalmazott, hogy a rendőrség nagyon alaposan dolgozik, a legnagyobb profizmussal próbálja felgöngyölíteni az ügyet.

Feloldották a forgalomkorlátozást a budapesti Teréz körúton

Feloldották a forgalomkorlátozást a fővárosi Teréz körúton kedd reggel - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a Facebook-oldalán.

Azt írták, hogy ismét a teljes vonalon járnak a 4-es és a 6-os villamosok.

Korábban a BKK arról adott tájékoztatást, hogy lezárták a Teréz körút Nyugati tér felé vezető oldalát az Oktogon után az Aradi utcánál. Nem közlekedtek a villamosok a Jászai Mari tér és a Blaha Lujza tér között, és pótlóbusz indítására sem volt lehetőség.

Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata előzőleg azt közölte az MTI-vel, hogy egy elhagyott hátizsákot találtak, amelyhez riasztották a tűzszerészeket.

Korábban: Lezárták a budapesti Teréz körutat az Aradi utcánál

Lezárták a Teréz körút Nyugati tér felé vezető oldalát az Oktogon után az Aradi utcánál kedd reggel - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a Facebook-oldalán. 

A BKK közlése szerint nem járnak a 4-es és a 6-os villamosok a Jászai Mari tér és a Blaha Lujza tér között, pótlóbusz indítására sincs lehetőség, ezért a metrók igénybevételét ajánlja a közlekedési társaság.

Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata arról tájékoztatta az MTI-t, hogy egy elhagyott hátizsákot találtak, amelyhez riasztották a tűzszerészeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában