Ország-világ

2009.05.14. 17:29

Termál- és Gyógyfürdő, Makó

Kiemelkedő turisztikai-egészségügyi létesítménye a településnek a Makói Termál- és Gyógyfürdő, amely a város központjában 13 000 m2-es területen várja látogatóit.

A 41C°-os gyógyvízzel rendelkező fürdő naponta 1600 vendég ellátására képes. Az úszás szerelmesei télen is használhatják az 50x21 m-es feszített víztükrű, vízforgatásos rendszerű, légsátras medencét.

A Hagyma fővárosában már az ötvenes évek elején felismerték a marosi iszap és a termálvíz gyógyító erejét. Nem sokkal később Dr. Batka István reumatológus főorvos kezdeményezésére elindult a fürdőépítés.

A makói fürdőben, 1982-ben indult be a gyógyrészleg. Mivel a termálvíz reumás betegségeket gyógyító hatása hamarosan közismertté vált a hazai és külföldi közönség körében így az Egészségügy Minisztérium a makói termálvizet 1988-ban gyógyvízzé nyilvánította. A Népjóléti Minisztérium 1991-ben körzeti gyógyfürdővé nyilvánította a létesítményt, és a’90-es évek elejétől látványos fejlődésnek indult a fürdő: megnyílt az elektromos kezelő, a hydro- és balneoterápás kezelések, a mechanoterápiás kezelések, a gyógytorna-kezelések, a marosi gyógyiszappakolás. 1994-től az úszómedence vízforgatós rendszerű, feszítet víztükrű lett, télen pedig légtartásos sátorral fedett. A fürdő közkedvelt medencéje, amely májustól szeptemberig működik, az élménymedence 2002-től üzemel. Újdonság még a 10 éven felülieknek a 75 m hosszú óriási csúszda, amely 9 m magasból indul és a 80 m2 vízfelületű, feszített víztükrű, vízforgatós rendszerű medencébe érkezik.

Külföldről is sokan látogatják a makói fürdőt. Fotó: Karnok Csaba (Fotógaléria)


2007 május hónapban egy új tanuszoda komplexummal és új melegvizes kúttal bővült a Termál és Gyógyfürdő. Az új épület Makovecz Imre építész munkatársa Csernyus Lőrinc tervezete.

Megközelíthetőség: Az egész évben működő gyógyfürdő Makó szívében közel 13000 négyzetméteren fekszik, melynek háromnegyed része zöld terület.

Jegyárak:

EGÉSZ NAPOS GYÓGYFÜRDŐ- ÉS USZODA BELÉPŐ

1. Felnőtt belépő 1030,-
2. Diák, nyugdíjas, mozgássérült napi belépő
nemzetközi (diák)-igazolvány felmutatása mellett: 630,-
3. Csoportos kedvezményes belépő 10 fő felett Diákoknak, nemzetközi (diákigazolvány felmutatása mellett) 530,-

GYÓGYFÜRDŐ- ÉS USZODA BELÉPŐ 17 ÓRA UTÁN

1. Felnőtt belépő 770,-
2. Diák, nyugdíjas, mozgássérült belépő nemzetközi (diák)-igazolvány felmutatása mellett 530,-

Nyitvatartás:

hétfő-péntek 8.00-19.00 ; szo-vas: 9.00-19.00

Honlap: www.makogyogyfurdo.hu/2/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában