Ország-világ

2017.07.28. 09:13

Tesióra helyett hazafias és honvédelmi nevelés jöhet az iskolákba

Még ebben az évben tantervi szinten kerül be az oktatásba a ,,hazafias és honvédelmi nevelés programja".

Még idén év végéig módosítani kell a testnevelésórák kerettantervét, hogy megjelenjen benne tantervi szinten a „hazafias és honvédelmi nevelés programja". Ehhez kapcsolódóan megvalósíthatósági tanulmányt is ki kell dolgozni – derül ki a keddi Magyar Közlönyből. Nem oktatással kapcsolatos rendelkezésként jelent meg az intézkedés, hanem a védelmi felkészítés 2017. évre szóló feladattervében. A projekt megvalósításáért az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) vezetője, Balog Zoltán, illetve Simicskó István honvédelmi miniszter a felelős. – írja a Magyar Nemzet.


A lap arról is beszámolt, hogy az Emminek 8 millió forintot kell költenie a megvalósíthatósági tanulmány kidolgozására, a kerettantervhez kapcsolódó tananyagfejlesztésre, valamint a hazafias nevelés programjához kötődő nemzetközi kapcsolatok fejlesztésére.


Az egyelőre az még nem derült ki, hogy pontosan hogyan kell elképzelni a „hazafias és honvédelmi nevelést" a testnevelésórákon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában