Ország-világ

2009.10.24. 22:37

Timosenkót választotta elnökjelöltnek pártja kongresszusa

Julija Timosenko kormányfőt jelölte a januári elnökválasztásra pártja, a Haza párt szombati kongresszusán Kijevben.

MTI

A kongresszust, amelyen a küldöttekkel együtt több tízezren (a rendőrség szerint 70 ezren, más forrás szerint kétszázezren) voltak jelen, ezúttal a kijevi Függetlenség terén, a "Majdanon" tartották, ahol 2004-ben, az előző elnökválasztás idején a Viktor Juscsenkót az elnöki, Timosenkót pedig a kormányfői székbe emelő "narancsszínű forradalom" nagygyűléseit tartották.

Olekszander Turcsinov, a Timosenko vezette Julija Timosenko Tömbje nevű pártszövetség vezető pártjának, a Haza pártnak az alelnöke közölte: a küldöttek egyhangúan támogatták Timosenko jelölését.

A hagyományos ukrán hímzéssel díszített fehér kosztümben megjelenő, haját a szokott fonatban viselő Timosenko köszönetet mondott támogatóiak, akiket felszólított: imádkozzanak Ukrajnáért.

Pénteken az ellenzéki Régiók Pártja kongresszusa döntött, hogy Viktor Janukovics pártelnököt indítja a január 17-i elnökválasztáson.

Címkék#Ukrajna

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában