Tizenharmadik Nyári Fesztivál a Cotton Club Singersszel

Tizenharmadik alkalommal rendezik meg Mosonmagyaróváron a Nyári Fesztivált. Az augusztus 13-tól 20-ig tartó programsorozat számos helyszínen, rengeteg színes műsorral várja a látogatókat.

Aki a nyári fesztivál idei programfüzetét átböngészi, könnyen felfedezheti, hogy ezúttal a népzene áll a középpontban, s olyan együttesek lépnek fel, amelyek hosszú éveken, évtizedeken át már bizonyítottak – mondta a rendezvény tegnapi sajtótájékoztatóján Böröndi Lajos. A Flesch Károly Kulturális Központ igazgatója közölte: a programok 5 millió forintból valósulnak meg.
Stipkovits Pál polgármester hangsúlyozta: nemcsak a mosonmagyaróváriakat, de a környékbelieket is várják a fesztiválra.
Idén újdonság, hogy a városközponti lakók kérését figyelembe véve nem lesz sörsátor. A korábbi főzőverseny – melyen eddig már 10 csapat jelezte részvételét – Halászi helyett a Rudolf ligetben lesz.
A Mofém-telepi búcsú is egész napos programokat kínál a kilátogatóknak. Az önkormányzat ünnepi, augusztus 20-i ünnepségén idén két Pro Urbe-díjat is átad a testület. A Magyar utca is benépesül, lesz például sakkszimultán, de a három templom is rangos fellépőknek ad otthont.
Olyan hírességek is ellátogatnak a Lajta partjára, mint például a Hot Jazz Band, a Cotton Club Singers vagy a népszerű Szőke András–Bladár Sándor duó. A szervezők persze a helyi fellépőkről sem feledkeztek el: a sokak által kedvelt Moson Big Band is elkápráztatja a

közönséget.
(A fesztivál programjairól lapunk részletesen beszámol a rendezvénysorozat ideje alatt.)