segítség

2020.11.23. 17:35

Több ezer polgárőr vesz részt a járvány elleni védekezésben

A polgárőrök többek között a koronavírus-tesztelést végző egészségügyi alkalmazottak szállítását segítik, de kiváltják az idősek gyógyszereit, bevásárolnak számukra, valamint részt vesznek az ebédkiszállításban is.

Budapest, 2020. március 23. Védőmaszkot és gumikesztyűt viselő polgárőrök egy XIII. kerületi gyógyszertárban 2020. március 23-án. Az Országos Polgárőr Szövetség közterületi és külterületi szolgálattal segíti a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzet enyhítését. A polgárőrök legfőképpen élelmiszerek, gyógyszerek beszerzésével és kiszállításával segítenek az időseknek. MTI/Balogh Zoltán

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

Több ezer polgárőr vesz részt a pandémiás helyzet enyhítésében, a koronavírus-járvány elleni védekezésben országszerte – tájékoztatta az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) hétfőn az MTI-t.

A kormányhivatalok felkérésére a polgárőr-egyesületek több mint száz gépjárművel, szükség szerint gépkocsivezetőkkel segítik a koronavírus-tesztelést végző egészségügyi alkalmazottak szállítását – tartalmazza a közlemény.

Hozzátették, a mentőszolgálat által kialakított mintavételi pontoknál polgárőrök biztosítják a mintavétel zavartalanságát.

Azt írták: a polgárőrök az ország kétezer településén folyamatos bűnmegelőzési szolgálatot látnak el. Ennek keretében a kijárási tilalom miatt elnéptelenedett települések utcáinak éjszakai felügyeletével igyekeznek megelőzni a lopásokat, betöréseket.

Továbbá az önkormányzatok és a helyi szociális ellátó szervezetek felkérésére vagy egyéni igények bejelentése alapján a polgárőrök széleskörű karitatív munkát végeznek: kiváltják az idősek gyógyszereit, bevásárolnak számukra, valamint részt vesznek az ebédkiszállításban is – olvasható az OPSZ közleményében.

Borítókép: Védőmaszkot és gumikesztyűt viselő polgárőrök egy XIII. kerületi gyógyszertárban 2020. március 23-án.

Címkék#polgárőr

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában