Több ezren tüntettek Belgrádban a szerb elnök ellen

A tiltakozók közül szinte senki sem viselte egyetlen párt jelvényét vagy zászlaját sem.

Mintegy 25 ezer ember vonult fel Aleksandar Vucic szerb elnök hatalma ellen tiltakozva szombat este Belgrád utcáin. Ez már a negyedik szombat, hogy a kormányellenes tiltakozók utcára vonultak a szerb fővárosban. A tiltakozók közül szinte senki sem viselte egyetlen párt jelvényét vagy zászlaját sem.

A menet békés volt, és jó hangulatban vonult Belgrád belvárosában – jelentette az AFP francia hírügynökség. Többen azt kiabálták, hogy Vucic tolvaj, illetve néhány tiltakozó “Elég a hazugságokból!” feliratú táblákat vitt magával. Sokan vittek magukkal sípot, amely Szerbiában a 90-es évek óta a politikai tiltakozások egyik rendszeres kelléke. Vucic a héten kijelentette, hogy kész meghallgatni az embereket, de az ellenzék hazugságaira nem kíváncsi.

Vucic kormányzása ellen tavalyi elnökké választása óta nem tiltakoztak annyian, mint az elmúlt hetekben, és a felvonulók egyelőre hétről-hétre egyre többen vannak. Az ellenzék azzal vádolja a nemzeti radikálisból Európa-párti mérsékeltté alakult Vucicot, hogy elhallgattatja az őt bíráló sajtót és a civil társadalmat. A szombati tüntetést magánszemélyek, értelmiségiek és művészek szervezték ugyan, de a Szövetség Szerbiáért nevű sokszínű, laza pártszövetség is mögé állt.

szponzorált tartalom
Akár tíz évig is velünk maradhatnak az eldobált csikkek
Az Operatív Törzs ülésén kezdte a napot a miniszterelnök
A miniszterelnök a közösségi oldalán osztotta meg, hogy 5:58 perckor már megérkezett a megbeszélésre.
Ajándék Mikulásra
A sznúker iránti mintegy húsz éve tartó szerelmem során olyan gigászokat láttam a zöld posztón játszani, mint a hétszeres világbajnok Steve Davis.
Ónos szitálás is előfordulhat
Egy héten belül kiegyenesedhet a járványgörbe szakértők szerint Szerbiában
Az intézkedések hatása 10-12 napon belül érzékelhető, az új korlátozások pedig e hét elejétől érvényesek.
Trump: tömeges csalás volt, de ha az elektorok Bident választják, átadja a Fehér Házat
Mivel több tagállamban egy sor kereset nyomán per zajlik, még sok minden fog történni január 20-áig – mondta Donald Trump.
Te jó ég! Jennifer Lopez meztelen teste egyszerűen tökéletes