Ország-világ

2016.01.26. 15:30

Több mint 80 kilométernyi mellékút újult meg tavaly

A beruházásra hazai és uniós forrásokból bruttó 7,236 milliárd forintot fordítottak.

Az elmúlt évben országszerte 17 szakaszon több mint 80 kilométeren újultak meg mellékutak a Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában, hazai és uniós forrásokból bruttó 7,236 milliárd forintot fordítottak a legrosszabb állapotú útszakaszok rendbetételére - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kedden az MTI-vel.

A teljes körű felújítások általánosan tartalmazzák a burkolat megerősítését és szélesítését, a kopóréteg cseréjét, belterületi szakaszokon a vízelvezető árkok és buszöblök kiépítését, rekonstrukcióját is.

A Regionális Operatív Programban végzett felújítások a közlekedésbiztonság és térségi elérhetőség javítását, a fenntarthatóságot szolgálják az adott helyszínen leghatékonyabban alkalmazható technológiai megoldással. A létrejött homogén pályaszerkezetek gazdaságosabban karbantarthatók.

A közútkezelő a sikeres projektzárások utáni években kiemelt figyelemmel kíséri a mellékutak állapotát, hogy azok tartósan kiváló minőségűek maradhassanak - írták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában