Illegális bevándorlás

2021.07.05. 09:52

Több mint háromszáz határsértő ellen intézkedtek a rendőrök a hétvégén

Pénteken 132, szombaton 109, vasárnap 122 jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron.

366 határsértő ellen intézkedtek rendőrök és katonák péntektől vasárnapig – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.

A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken 132, szombaton 109, vasárnap 122 jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron. A horvát határszakaszon három embert fogtak el, ellenük idegenrendészeti eljárás indult.

Az elmúlt héten az ország területén 936 határsértőt tartóztattak fel és kísértek vissza. A megelőző héten – június 21-étől 27-éig – a feltartóztatottak száma 1027 volt. A horvát és román határszakaszon 16 embert fogtak el az elmúlt héten. Embercsempészés miatt 22 gyanúsított ellen indult eljárás – derül ki a rendőrségi összesítésből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában