Ország-világ

2016.10.04. 08:41

Több mint tízmillió e-matricát vásároltak idén az autósok

2016-ban is a D1-es kategóriába tartozó járművekre érvényes matricákból fogyott a legtöbb, ezek száma meghaladta a 9,2 milliót.

Több mint tízmillió e-matricát vásároltak idén az első háromnegyed évben az autósok - írja keddi számában a Világgazdaság a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. tájékoztatására hivatkozva.

Az előző évekhez képest nincsenek jelentős eltérések, 2016-ban 7,6 százalékkal fogyott több e-matrica, mint 2015-ben. Ugyanakkor az látszik, hogy az éves matricák eladásai átlag felett bővültek. Ez a járműforgalom általános növekedése mellett tudatosabb vásárlói magatartást is jelez - olvasható a napilapban.

Ahogy 2015-ben, úgy 2016-ban is a D1-es kategóriába tartozó járművekre - jellemzően a személyautókra - érvényes matricákból fogyott a legtöbb, ezek száma meghaladta a 9,2 milliót.

Összességében idén a tavalyinál csaknem 15 milliárd forinttal többet, kétszázmilliárd forintot fizettek a személy- és teherautósok a magyarországi utak használatáért.

Címkék#matrica

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában