migráció

2021.09.28. 08:05

Több száz migráns érkezett Lampedusa szigetére

Több mint ötszáz migráns, köztük sok gyerek és nő érkezett hétfő este egy öreg halászhajón az Olaszországhoz tartozó Lampedusa szigetére – jelentette az Ansa olasz hírügynökség és a helyi média.

A híradások szerint valószínűleg Marokkóból, Szíriából, Bangladesből és Egyiptomból érkezett emberekről van szó. A szigettől néhány kilométerre elfogott, minden bizonnyal Líbiából indult 15 méter hosszú hajót a vámőrség a lampedusai kikötőbe kísérte.

Hétfőn korábban már 119 ember érkezett a kis földközi-tengeri szigetre öt hajó fedélzetén. A Tunéziából vagy Líbiából érkező migránsok és menekültek gyakran az afrikai partokhoz közeli Lampedusa felé veszik az irányt, hogy mielőbb elérjék az Európai Uniót.

Az ENSZ adatai szerint 2021 januárjától szeptember elejéig mintegy 1100, Európába eljutni próbáló migráns halt meg a Földközi-tenger középső részén, több mint kétszer annyi, mint az előző év azonos időszakában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában