Szíria

2020.07.04. 21:08

Több tucat halott a dzsihadisták és a kormányerők harcaiban

Az összecsapások azzal kezdődtek, hogy a dzsihadisták péntek hajnalban megtámadták a kormányerőket.

Több mint 40 ember halt meg az elmúlt 48 órában Szíria középső, sivatagos részén a kormányerők és az Iszlám Állam nevű terrorszervezet fegyvereseinek harcaiban – közölte szombaton az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja nevű, brit székhelyű civilszervezet.

Szombaton a damaszkuszi kormányt támogató orosz légierő csapásaiban 17 iszlamista fegyveres halt meg. Az összecsapásokban pedig a szélsőségesek 6 kormánykatonát öltek meg.

Rámi Abdel-Rahmán, az OSDH vezetője elmondta, hogy az összecsapások azzal kezdődtek, hogy a dzsihadisták péntek hajnalban megtámadták a kormányerőket. Az elmúlt 48 órában 18 kormánykatona és 26 terrorista halt meg.

Mióta az Iszlám Állam rémuralmának 2019 tavaszán sikerült véget vetni, és a szervezet által kikiáltott „kalifátust” felszámolni, a terroristák szórványos támadásokat hajtanak végre, főleg Homsz és Deir-ez-Zór tartományban aktívak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában