bűncselekmény

2021.11.15. 06:12

Többen életüket vesztették Mexikóban drogbandák támadásaiban

Az ismeretlen fegyveresek egy hat- és egy öttagú családot gyilkoltak meg.

Legalább tizenegy embert, köztük két gyereket gyilkoltak meg a hétvégén drogbandák a mexikói Guanajuato államban elkövetett két támadásuk során – közölte vasárnap a latin-amerikai állam ügyészsége.

Az első támadásban ismeretlen fegyveresek nyitottak tüzet szombaton este egy lakóházra Silao településen, meggyilkolva az épületben tartózkodó három férfit, két nőt és egy gyermeket. A helyi sajtó tudomása szerint a merényletet a gyerek születésnapi ünnepségén követték el.

Nem sokkal később Apaseo el Grande településen fegyveres támadók megölték egy család öt tagját, köztük egy 14 éves lányt. A támadás során megsebesült egy nyolc hónapos csecsemő.

A latin-amerikai ország központi részén található Guanajuato a szervezett bűnözés egyik helyi gócpontja. Egész Mexikóban ott a legmagasabb a gyilkosságok száma, az idén szeptemberrel bezárólag 2685 embert öltek meg. A mexikói tagállamban a Santa Rosa de Lima és a Jalisco Új Generáció kartellek harcolnak egymással a jövedelmező kábítószer-kereskedelem és a lopott üzemanyagok piacának ellenőrzése végett.

Guanajuato nemrég azzal hívta fel a figyelmet magára, hogy Juventino Rosas kisváros teljes rendőrségi állományát el kellett bocsájtani, mert a gyanú szerint kapcsolatban álltak a szervezett bűnözéssel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában