Ország-világ

2007.10.29. 14:07

Tömegbaleset az M3-as autópályán

Tömegbaleset után kigyulladt több jármű hétfőn dél körül az M3-as autópálya füzesabonyi lehajtójának közelében.

Délutánra háromra emelkedett az M3-ason hétfő délelőtt történt tömegbaleset áldozatainak száma. Kiderült, hogy a teljesen kiégett személyautóban ketten utaztak, egyikük sem élte túl a tragédiát. A személykocsit egyébként csak a történtek után órákkal, délután fél 4 után sikerült kihúzni az egyik kamion alól.Az M3-as autópálya Miskolc felé vezető oldalán, a füzesabonyi lehajtó közelében négy jármű ütközött össze: egy paraffint szállító tartálykocsi, egy zöldségszállító kamion, egy személykocsi és egy mikrobusz.

A személyautó beszorult a tartálykocsi alá, majd kigyulladt, a lángok átterjedtek a másik járműre is - mondta el a Független Hírügynökségnek Dobson Tibor, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője. A tüzet másfél óra után sikerült megfékezni, csak ezután kezdődhetett a tartályautó leemelése a személykocsiról. Fél négykor sikerült a tűzoltóknak hozzáférni a személyautóhoz, amiben két összeégett holttestet találtak. A balesetben meghalt még a zöldségszállító kamion sofőrje is, így összesen három ember életét követelte a tragédia.

A baleset helyszínén órákon keresztül 10 autóval 25 tűzoltó dolgozott a lángok megfékezésén. Bár vegyi felderítőcsoportot is küldtek a helyszínre, a környéken élők nem voltak veszélyben. Az M3-as autópálya közben továbbra is mindkét irányban le van zárva - közölte Gálik Viktória, a Rendészeti Biztonsági Szolgálat szóvivője. Mint mondta, a főváros felé vezető oldalon már csak a daru foglalja el a sávokat, így ha az végez, akkor ott majd megindulhat a forgalom. A Miskolc felé vezető oldalon azonban még órákig útzárra lehet számítani, hiszen még csak ezután kezdődik a rendőrségi helyszínelés. A sztrádát a káli és a füzesabonyi lehajtónál lehet elhagyni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában