Ország-világ

2007.10.19. 10:42

Tömegverekedés tört ki egy borsodi faluban

Egész éjjel megerősített szolgálatot láttak el a rendőrök a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Taktaharkányban, ahol az éjszaka két család tagjai kövekkel, Molotov-koktélokkal és egy légpuskával támadtak egymásra.

A rendőrök pénteken reggel tizenhárom embert vettek őrizetbe az éjszakai, taktaharkányi családi háború résztvevői közül. Az egész éjszaka tartó kihallgatások - és több, a családtagok által előadott verzió után - tisztázódtak a lövöldözéssel és Molotov-koktél dobálással tarkított harc részletei is. A családok egy kölcsönügylet miatt vesztek össze, a csata még a helyi vasútállomáson kezdődött.

Péter Gyula, a Szerencsi Rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezetője a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy az egész éjjel tartó kihallgatások után tisztázódtak a Taktaharkányban két család között kirobbant harc részletei. A tanúk és a résztvevők elmondása szerint a helyi vasútállomáson várakozott az egyik család tucatnyi tagja, mikor a másik családból hárman odamentek hozzájuk és a sínek közül felkapott bazalttörmelékkel dobálni kezdték őket. A nagyobbik csapat kövekkel és légpuska lövésekkel viszonozta a dobálást és lassanként a három férfit a házukhoz szorították vissza. Azok bemenekültek a házba, ahol Molotov-koktélok voltak előkészítve. A gyúlékony folyadékkal töltött palackokkal dbáltak kifelé az ablakon, miközben a kintiek befelé kövöldöztek. Egy Molotov-koktél felrobbant, de nem sérült meg senki.

Három embert arcon lőttek, könnyebben sérültek meg. Mindhármukat őrizetbe vették reggel. A másik csapatból tíz ember került rendőrkézre, így most összesen tizenhárom ember van őrizetben a Szerencsi Rendőrkapitányságon, egy embert még keresnek. A rendőrség az ügyészségnél kezdeményezte minden őrizetes előzetes letartóztatását. Az elfogottak ellen csoportos garázdaság és testi sértés miatt indul eljárás. A testi sértés minősítése még tart, az orvosok fogják megmondani, hogy a légpuskák pontosan milyen sérülést okoztak. Két embernek ugyanis a szeme alatt állt meg a lövedék, meg kell vizsgálni, hogy a szemüktől milyen messze, ettől függ a sérülések minősítése. A rendőrök a csata helyszínén egy épségben maradt Molotov-koktélt és három légpuska lövedéket lefoglaltak. A légpuska eltűnt. A családok közti háborúság egy kölcsönügylet miatt kezdődött. - tette hozzá Péter Gyula.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában