kánikula

2021.06.24. 10:29

Továbbra is érvényben marad a vörös kód a hőség miatt

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) várhatóan pénteken 20 óráig meghosszabbítja a hétfőn országosan életbe lépett vörös kódot, mert az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján csütörtökön és pénteken is meghaladja a 27 Celsius-fokot a napi középhőmérséklet.

Budapest, 2021. június 22. Gyerekek játszanak a szökõkútnál a kánikulában a Szabadság téren 2021. június 22-én. Az országos tisztifõorvos harmadfokú hõségriadót rendelt el a kánikula miatt. MTI/Bruzák Noémi

Forrás: MTI

Fotó: Bruzák Noémi

A vörös kód célja egyrészt, hogy felhívja a társadalom figyelmét a rendkívüli helyzetre, valamint a speciális eljárásrend alatt a szociális szektorban a diszpécser jelzése alapján minden intézménynek fogadnia kell a hajléktalanokat attól függetlenül, hogy kiknek nyújtanak szolgáltatást – közölte a tárca csütörtökön.

Nagyon fontosnak nevezték, hogy ha valaki bajba jutott embert lát, hívja a regionális diszpécserszolgálatot, amely a jelzések alapján azonnal tud intézkedni.

A hőség miatti intézkedés hétfő reggel 8 órakor lépett életbe.

Borítókép: Gyerekek játszanak a szökőkútnál a kánikulában a Szabadság téren 2021. június 22-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában