Ország-világ

2009.11.17. 14:45

Továbbra is népszerű a lengyel a kormány

Két évvel hivatalba lépése után - a gazdasági nehézségek ellenére - továbbra is népszerű a lengyel a kormány - derült ki kedden ismertetett felmérésekből.

MTI

A Gfk Polonia és CBOS közvélemény-kutató felmérésének eredményei szerint Donald Tusk kormányát a lengyelek 38 százaléka támogatja, és a kabinet jó eséllyel kitöltheti a négyéves kormányzati ciklust. Ez 1989 óta eddig csak egyszer fordult elő Lengyelországban.

A megkérdezettek 40 százaléka támogatta, hogy a koalíciós kormány hatalmon maradjon és Tusk legyen továbbra is a miniszterelnök.

A felmérések eredményeit közlő két napilap, a Gazeta Wyborcza és a Rzeczpospolita arról írt, hogy a lengyelek - még ha elégedetlenek is néhány miniszterrel - nemigen látnak alternatívát a Tusk-kormány mellett.

Nem befolyásolta a kormány népszerűségét az a botrány sem, amely néhány hete a készülő szerencsejáték-törvény körül pattant ki. Tusk kormányának átalakítására kényszerült, de népszerűségét a személycserék nem csorbították.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában