Ország-világ

2013.03.09. 15:33

Továbbra is tart az influenzajárvány Európában

Az Európai Betegségmegelőzési és Járványügyi Központ legfrissebb összefoglalója szerint 19 ország számolt be földrajzilag kiterjedt influenzajárványról.

MTI

Továbbra is tart az influenzajárvány Európában, de egyre több ország számol be terjedésének lassulásáról - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat a Facebook-oldalán szombaton.

Mint írták, az Európai Betegségmegelőzési és Járványügyi Központ legfrissebb összefoglalója szerint a február 25. és március 3. közötti időszakban 19 ország számolt be földrajzilag kiterjedt influenzajárványról. A kontinens nagyobb részén a múlt héten még magas-, illetve közepes intenzitású volt a járvány.

Kiemelték ugyanakkor azt is, hogy az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma már csak két országban nőtt az előző héthez képest.

Az Országos Epidemiológiai Központ szerdán azt közölte: Magyarországon tetőzött az influenzajárvány. Az elmúlt héten az előzőhöz képest hét százalékkal kevesebben, 37 500-an fordultak orvoshoz panaszaikkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában