Ország-világ

2016.03.11. 19:30

Továbbra sincs megállapodás a volánosok béremeléséről

Ezért a munkavállalói érdekképviselet folytatja a sztrájk előkészítését, az elégséges szolgáltatásokkal kapcsolatos egyeztetést.

Továbbra sincs béremelési megállapodás a Volán-társaságoknál, ezért a munkavállalói érdekképviselet folytatja a sztrájk előkészítését, az elégséges szolgáltatásokkal kapcsolatos egyeztetést - közölték a Volán-szakszervezetek pénteken az MTI-vel.

Baranyai Zoltán, a Közúti Közlekedési Szakszervezetek elnöke, a Volán Szakszervezetek Együttműködési Fóruma szóvivője a közleményben kiemelte: a tárgyalásokat március 17-én folytatják, a szakszervezetek addig is megkezdik a sztrájk előkészítését, mert félő, hogy a mostaninál jóval nagyobb nyomásgyakorlásra lesz szükség ahhoz, hogy kiharcolják a követelésük teljesülését - írja közleményében a szakszerveti vezető.

A hetek óta tartó huzavona után, a pénteki tárgyaláson sem sikerült megállapodniuk a béremelés mértékében a munkáltatókat képviselő Közúti Közlekedési Vállalkozások Szövetségével (KKVSZ), annak ellenére, hogy az elmúlt időszakban a kezdeti nullához képest némileg elmozdult a munkáltatói ajánlat. Ezt nem fogadják el, mert még mindig nem éri el a szakszervezeti - idő közben jelentősen csökkentett - követelést, a 3 százalékos bérfejlesztést és a havi 5 ezer forintos béren kívüli juttatást - emelte ki Baranyi Zoltán a közleményben.

Szerinte az is probléma, hogy még maga a munkáltató sem képes pontosan meghatározni a 3 százalék alatti ajánlatának a részleteit, összetételét, ez pedig így kezelhetetlen.

Címkék#VOLÁN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában