Ország-világ

2010.01.26. 06:13

Tragédia lett a sikersztoriból: elhunyt a H1N1-es kismama

Elhunyt Budapesten a Kútvölgyi kórházban az a kismama, akit korábban H1N1 fertőzéssel kezeltek és december végén még az egészségügy sikertörténetének tekintettek, mint az első olyan kismamát, aki végül megúszta a H1N1 vírus okozta fertőzést - írta a Népszabadság.

A lap keddi számában az elhunyt kismama férjének tájékoztatása szerint arról számolt be, hogy a kismama december harmadikán szülte meg gyermekét, aki jól van. Ő azonban négy nap múlva visszakerült a kórházba, január 18-án hajnalban pedig "elment örökre".

A kismama testvére és férje úgy tudja: az influenza szövődménye okozta a bajt.

Arról, hogy pontosan mi okozta az asszony halálát, a Kútvölgyi úti klinika igazgatója, Gál János professzor nem nyilatkozott a Népszabadságnak.

Falus Ferenc országos tiszti főorvos a lapnak elmondta: nincsenek pontos adataik, de szerinte huszonötnél több állapotos nőt kezeltek eddig a kórházak intenzív osztályain. Öten belehaltak az influenza okozta szövődményekbe, köztük a Kútvölgyi úti klinikán elhunyt beteg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában