Ország-világ

2019.05.20. 22:58

Trump: álhír, hogy az amerikai kormány tárgyalásokat készít elő Iránnal

"Majd Irán hív bennünket, ha és amikor valaha is készen áll erre" - írta Twitter-bejegyzésében az amerikai elnök.

MTI

"Álhír, hogy az amerikai kormány tárgyalásokat készít elő Iránnal" - jelentette ki Donald Trump amerikai elnök egyik hétfői Twitter-bejegyzésében.


Trump azt írta: a sajtó "mindenféle ismeret nélkül" állította, hogy az Egyesült Államok megpróbált volna tárgyalásokat előkészíteni Iránnal. "Ez hamis jelentés" - szögezte le.


"Majd Irán hív bennünket, ha és amikor valaha is készen áll erre. Közben pedig a gazdaságuk tovább hanyatlik" - fogalmazott mikroblogjában az Egyesült Államok elnöke.


Donald Trump azt követően tette közzé bejegyzését, hogy Irán visszautasítással reagált egy vasárnap esti Twitter-bejegyzésére. Az elnök abban megfenyegette a közel-keleti országot. Utalva a vasárnapi rakéta-becsapódásra a bagdadi amerikai nagykövetség épülete mellett, Trump azt írta: "ha Irán harcolni akar, akkor Iránnak hivatalosan vége lesz".


Mohammed Dzsavád Zaríf iráni külügyminiszter erre - szintén Twitteren - azt válaszolta: "Irán immár ezer éve büszkén áll, míg azok, akik rátámadtak, mind letűntek". A perzsa diplomácia vezetője egyben azt javasolta az amerikai elnöknek, hogy tanúsítson tiszteletet Irán iránt.


Május elején, amikor kiterjesztette a gazdasági szankciókat Irán ellen, maga Donald Trump fogalmazott úgy, hogy reméli, "egy nem távoli napon" találkozik Irán vezetőivel.


(Lead-kép: MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában