Trump: álhír, hogy az amerikai kormány tárgyalásokat készít elő Iránnal

"Majd Irán hív bennünket, ha és amikor valaha is készen áll erre" - írta Twitter-bejegyzésében az amerikai elnök.

“Álhír, hogy az amerikai kormány tárgyalásokat készít elő Iránnal” – jelentette ki Donald Trump amerikai elnök egyik hétfői Twitter-bejegyzésében.

Trump azt írta: a sajtó “mindenféle ismeret nélkül” állította, hogy az Egyesült Államok megpróbált volna tárgyalásokat előkészíteni Iránnal. “Ez hamis jelentés” – szögezte le.

“Majd Irán hív bennünket, ha és amikor valaha is készen áll erre. Közben pedig a gazdaságuk tovább hanyatlik” – fogalmazott mikroblogjában az Egyesült Államok elnöke.

Donald Trump azt követően tette közzé bejegyzését, hogy Irán visszautasítással reagált egy vasárnap esti Twitter-bejegyzésére. Az elnök abban megfenyegette a közel-keleti országot. Utalva a vasárnapi rakéta-becsapódásra a bagdadi amerikai nagykövetség épülete mellett, Trump azt írta: “ha Irán harcolni akar, akkor Iránnak hivatalosan vége lesz”.

Mohammed Dzsavád Zaríf iráni külügyminiszter erre – szintén Twitteren – azt válaszolta: “Irán immár ezer éve büszkén áll, míg azok, akik rátámadtak, mind letűntek”. A perzsa diplomácia vezetője egyben azt javasolta az amerikai elnöknek, hogy tanúsítson tiszteletet Irán iránt.

Május elején, amikor kiterjesztette a gazdasági szankciókat Irán ellen, maga Donald Trump fogalmazott úgy, hogy reméli, “egy nem távoli napon” találkozik Irán vezetőivel.

(Lead-kép: MTI)

Megverte az Újpestet a Kisvárda
Egy gól döntött a mérkőzésen.
A sikeres védekezés miatt emelkedett a Fidesz támogatottsága
A magyar kormány kellő időben hozta meg a megfelelő intézkedéseket és hirdette ki a rendkívüli jogrendet.
A belga király unokaöccse, Joachim herceg is elkapta a koronavírust
A tünetek megjelenése előtt épp Spanyolországban volt.
Egy helyi televízió munkatársai haltak meg egy kabuli robbantásban
Egy helyi tévétársaság két munkatársa halt meg szombaton Kabulban, amikor út mentén elhelyezett pokolgép robbant fel a gépkocsijuk mellett – közölte az afgán belügyminisztérium.
Megrendezhetik a Kékszalagot július végén
A Balaton megkoszorúzásával és szolid ünnepséggel vette kezdetét az idei vitorlás szezon szombat délelőtt Balatonfüreden.
Ilyen volt egy bájosan szocreál fodrászszalon Sándorfalván
Somogyi Károlyné protokoll helyett inkább bement és a sándorfalvi új szolgáltatóház fodrászüzletében fotózott 1978. április 28-án.