Ország-világ

2019.07.26. 20:18

Tudta? 37 millió euró, azaz 12 milliárd forint várja az Eurojackpot játékosokat

Mindössze négy hét telt el a legutóbbi Eurojackpot telitalálat óta, mégis rendkívül magas összeggel gazdagodhat az a szerencsés, aki eltalálja a pénteki sorsolás 5+2 nyerőszámát. A várható főnyeremény ugyanis 37 millió euró, azaz bruttó 12 milliárd forint.

Munkatársunktól

Az Eurojackpot 2014-es magyarországi indulása óta született már magyar telitalálatos szelvény. A közel bruttó 7 milliárd (bruttó 22,5 millió euró) forintos összeg azóta is a magyar lottótörténet legnagyobb nyereménye.


Az Eurojackpoton azonban nemcsak a telitalálatok érnek jelentős összeget: a játék hazai bevezetése óta minden évben született 5+1-es magyar találat, az idei évben pedig már négy ilyen alkalmat számolhatunk össze. A legutóbbi esetre a 24. játékhetén került sor, ahol egy játékos több mint bruttó 340 millió forinttal gazdagodott.


A játék az elmúlt öt évben töretlen népszerűségnek örvend. A Szerencsejáték Zrt. közelmúltban végzett kutatásaiból ugyanis kiderül, hogy a válaszadók közel egyötöde szokott Eurojackpottal játszani. A legnagyobb ösztönző - 75 százalék szerint - a kiemelkedően magas várható főnyeremény összege, valamint a játékosok kedvelik az Eurojackpot újszerűségét és nemzetköziségét is.


Kevesen tudják, hogy az Eurojackpot esetén bár a főnyeremény lehetséges összege maximum 90 millió euró lehet, a halmozódás nem feltétlenül ér véget. Amint a játék heti jackpotja eléri a 90 millió eurót, azt követően - amennyiben továbbra sincs telitalálat - a II. nyerőosztály nyereményalapja emelkedik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában