Hallgassa élőben!

Tündérvilág

Babák világa címmel nyílt kiállítás Takács Zsuzsó munkáiból. A győri Bisinger Óvoda dadusa által felvonultatott tündérvilágot április 11-ig láthatják az érdeklődők.
Fotó: Szük Ödön 0314-SZO-5101 jpg Brummogni nem tanít: Takács Zsuzsó mackói csak éppen meg nem szólalnak, készítőjük az ovisok legnagyobb örömére kedves alakokat formált.

Mindegy, hogy valaki húsz- vagy hetvenévesen babázik, mert a babás soha nem öregedhet meg. A titok, hogy aki babázik, örökké fiatal marad – vallja Takács Ferencné Zsuzsó, Zsuzsó néni, ahogyan óvodásai is szólítják. A Bisinger Óvoda dadusa több mint húsz évvel ezelőtt fiainak készített először gyermekjátékokat, amit azóta is ereklyeként őriz. Három éve a tihanyi babakiállítást látva jött rá, hogy valami, történetesen a babák, nagyon hiányozik az életéből. Azóta részt vesz a Babakészítő Klub, valamint a hagyományos győri Babakonferencia munkájában és tudását tökéletesíti, kimeríthetetlen ötlettárát folyamatosan gyarapítja. Minden lehetséges pályázaton indul, ám vallja, a legfontosabb, hogy a körülötte élő és szárnyai alatt növekvő ovisoknak szerezzen örömteli pillanatokat. A mostani tavaszi kiállítás javarészt a babák, mackók világába enged bepillantást, ám kuriózumnak számító, harminc-negyven évvel ezelőtti bababútorokat, játékokat is felvonultat. A Bisinger Óvodában április 11-ig hétköznapokon délelőtt 10 órától várják mindazokat, akik szíve sen kalandoznak a mesék világába.

Fitch: a harmadik járványhullám ellenére erős növekedés várható a V4-országokban
A közép- és kelet-európai térség gazdaságai viszonylag ellenállóképesnek mutatkoztak a koronavírus-járvány megfékezését célzó korlátozásokkal szemben.
BL-negyeddöntő: nyert, de kiesett a címvédő Bayern
A címvédő Bayern München 1-0-ra nyert a Paris Saint-Germain vendégeként a negyeddöntőben, melyből kedden este a PSG mellett a Chelsea is továbbjutott.
Dobrev Klára ismét a vakcinák ellen kampányolt
Dobrev Klára kedd este az ATV-ben azt is kijelentette, hogy ő senkinek nem adta tovább a vírust.
Fehéroroszországban megkezdődött a járvány harmadik hulláma
Erről tanúskodik az igazolt fertőzések számának múlt heti feltűnő emelkedése.
Havazik a Bakonyban, 13 munkagéppel dolgozik a közútkezelő
Éjszaka és holnap reggel a Mátrában és a Bükkben is havazásra kell számítani.
Olaszországban megkezdték a Szputnyik V-vakcina kipróbálását
A vizsgálatban hatszázan vesznek részt.