Ország-világ

2008.01.09. 08:35

Tüntetésre is készek a tokaji kistérségben élők

Levelet írnak a miniszterelnöknek, a köztársasági elnöknek és tüntetést szerveznek a tisztiorvosi szolgálat regionális igazgatósága elé a tokaji kistérségben élők, élükön a tokaji polgármesterrel, amennyiben nem változik meg kórházi ellátási körzetük.

Új eljárásra kötelezte az ÁNTSZ Észak-magyarországi Regionális Igazgatóságát az országos tiszti főorvos a tokaji kistérség kórházi ellátási körzetének megváltoztatása ügyében.

Korábban Tokaj, és a városhoz tartozó kistérség települései azt kérték az ÁNTSZ-től, hogy a sátoraljaújhelyi kórház helyett területileg sorolják át Nyíregyházához, illetve Miskolchoz. Az ÁNTSZ Regionális Igazgatósága akkor megalapozottnak tartotta a kérelmet, így Tokajt a szabolcsi, a kistérséget pedig a borsodi megyeszékhely egészségügyi intézményeihez sorolták ellátás tekintetében.

A sátoraljaújhelyi kórház azonban fellebbezést nyújtott be az országos tiszti főorvoshoz, aki helybenhagyta azt, és a regionális igazgatót új eljárás lefolytatására kötelezte. Májer János, Tokaj polgármestere jelezte, hogy semmiképpen nem akarnak Sátoraljaújhelyhez tartozni és ennek érdekében "minden követ megmozgatnak", akár tüntetésre is készek".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában