Tüntetésre is készek a tokaji kistérségben élők

Levelet írnak a miniszterelnöknek, a köztársasági elnöknek és tüntetést szerveznek a tisztiorvosi szolgálat regionális igazgatósága elé a tokaji kistérségben élők, élükön a tokaji polgármesterrel, amennyiben nem változik meg kórházi ellátási körzetük.

Új eljárásra kötelezte az ÁNTSZ Észak-magyarországi Regionális Igazgatóságát az országos tiszti főorvos a tokaji kistérség kórházi ellátási körzetének megváltoztatása ügyében.

Korábban Tokaj, és a városhoz tartozó kistérség települései azt kérték az ÁNTSZ-től, hogy a sátoraljaújhelyi kórház helyett területileg sorolják át Nyíregyházához, illetve Miskolchoz. Az ÁNTSZ Regionális Igazgatósága akkor megalapozottnak tartotta a kérelmet, így Tokajt a szabolcsi, a kistérséget pedig a borsodi megyeszékhely egészségügyi intézményeihez sorolták ellátás tekintetében.

A sátoraljaújhelyi kórház azonban fellebbezést nyújtott be az országos tiszti főorvoshoz, aki helybenhagyta azt, és a regionális igazgatót új eljárás lefolytatására kötelezte. Májer János, Tokaj polgármestere jelezte, hogy semmiképpen nem akarnak Sátoraljaújhelyhez tartozni és ennek érdekében “minden követ megmozgatnak”, akár tüntetésre is készek”.

A Romulus-kultusznak szentelt oltár és szarkofág került elő Rómában
A fontos leletek a Forum Romanumon kerültek elő.
Hibátlan minőségűek a kézi mosogatószerek
A szakemberek a megfelelő zárhatóságot, a feltüntetett összetevők mennyiségét, a kémhatás, a címkén olvasható tájékoztatás helytállóságát vizsgálták.
Árpási Patrik Algyőről Orosházára igazolt
Csak három hazai meccse lesz a St. Mihálynak
Kikapott az All Stars frizbicsapat
Pontokat tudott lopni a többek közt Kondákor Zsófival, Pachmann Péterrel és Ferling Bernadettel felálló csapat.
A vörösterror népbiztosa volt
Az egyház érdeklődésünk nyomán most kivizsgálja, ki gondoskodik a nyughely fenntartásáról.