tragédia

2019.10.31. 07:07

Tűz ütött ki egy vasúti kocsiban, legalább negyven ember meghalt

Pakisztánban sajnos nem ritkák a hasonló balesetek.

Több mint negyvenen meghaltak Kelet-Pakisztánban, mert egy illegálisan beüzemelt főzőlap miatt tűz ütött ki egy vasúti kocsiban – közölték pakisztáni rendőrségi források.

Sejh Rasíd Ahmed pakisztáni vasúti miniszter a helyi Geo televíziós csatornának azt mondta, a halottak száma már elérte a 46-ot, sokan közülük úgy vesztették életüket, hogy a tűz elől menekülve kiugrottak a mozgó vonatból.

Helyi hatósági források szerint több mint 31 ember megsebesült.

Pandzsáb állam hatóságai szerint a főzőlapot az utasok vitték magukkal a vagonba azért, hogy reggelit készítsenek maguknak.

Pakisztánban és a szomszédos Indiában nem ritka, hogy a túlzsúfolt vasúti kocsikban az utasok a tiltás ellenére főzőlapokon ételt vagy teát készítenek maguknak, ami már számos balesethez vezetett. Sok vagon ablakára ráadásul a vasúti társaságok – majmok és más állatok támadása ellen – rácsokat szereltek, így az emberek nem tudnak rajtuk keresztül kimenekülni.

Pakisztánban a vasúthálózatok elavult állapota is sok balesetet okoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában