Ország-világ

2012.08.23. 22:00

Tüzek pusztítanak a forróság miatt Szerbiában

A legnagyobb kiterjedésű tűzvész a Zlatibor-hegységben ütött ki, ahol 50 hektáron égett a fenyőerdő.

Szerbia-szerte 166 helyen pusztítottak a lángok szerdán a rendkívüli meleg miatt - mondta el a Tanjug szerb hírügynökségnek csütörtökön Belgrádban Predrag Maric, a szerb belügyminisztérium rendkívüli helyzetével foglalkozó részlegének a vezetője.

A legnagyobb kiterjedésű tűzvész a Zlatibor-hegységben ütött ki, ahol 50 hektáron égett a fenyőerdő. A tűzoltók az oltást csak az után tudták megkezdeni, hogy a munkagépek utat törtek előttük az egyébként megközelíthetetlen területen. A szél miatt a zlatibori tűzvész csütörtökre továbbterjedt, ekkor már 100 hektárnyi területen égett az erdő és a bozótos.

Mintegy 100 hektár nehezen megközelíthető területen pusztítottak a lángok Aleksandrovac környékén is, ahol a helyszínre vezényelt tűzoltók, a hegyi szolgálat, a rendőrség és a helybéliek erőfeszítései ellenére nem sikerült eloltani a tüzet, de megakadályozták annak továbbterjedését.

A legmagasabb napi hőmérséklet Szerbiában 35 és 40 fok között volt csütörtökön. A meteorológiai előrejelzés szerint vasárnapig további felmelegedés várható, átlag feletti, 36-41 Celsius-fok között mozgó napi legmagasabb hőmérséklet várható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában