Tüzes téli trend

A rubinvörös teszi ragyogóvá a szokásos téli színeket: a feketét-fehéret és a szürkét, a türkiz pedig a barnát élénkíti – derül ki a kirakatokat nézegetve.

A rubinvörös és a piros finomabb árnyalatai talán soha nem voltak olyan divatosak, mint manapság. A sálak, sapkák – köztük leginkább a svájcisapkák az idén különösen hangsúlyosak. Kiegészítőként minden korosztálynak előnyös a vörös. A másik nagy kedvenc a lila, amely rózsaszínnel vagy barnával párosítva érdekes.

A katona stílus főleg a blézerek, kabátok gombolásában, díszítésében mutatkozik meg. Az orosz motívumok – usánkák, nagy rózsák – Nyugaton nagyon népszerűek. Kissé polgárpukkasztónak hat Magyarországon a matrjoska baba minta, amely még mindig szolidabb, mint a Jézus Krisztust és a Madonnát ábrázoló felsők mániája, amely ellen sok vallásos országban tiltakoznak. A mintás és színes harisnyanadrágok a fiatalok körében soha nem voltak ilyen kedveltek, mint most. Hogy ezek látszódjanak, miniszoknyák társulnak hozzájuk. A rakott, olykor oldalt csatos csípőszoknyák közül a kockásak a legdivatosabbak, amelyeknek a csúsztatott csípővonalát dekoratív övekkel teszik még hangsúlyosabbá. A hosszú kordszoknya idén még mindig nagy sláger, akár részekbe szabva, akár fodros, gyöngyözött, flitterezett változatban.

A svájcisapka, a kockás miniszoknya, a hosszú szárú csizma, a fekete csipkés harisnyanadrág és a garbó a hetvenes évek elejét, Jane Fonda és Mary Quant stílusát idézik, amelyek vadonatújnak számítanak a mai tinédzserek számára. A középkorúak számára slágercikk a sokféle mutatós bizsu, a színes nagy sál, pasmina vagy stóla, bár ez utóbbiak főleg a magas nőknek előnyösek.