Ország-világ

2011.02.06. 16:36

Tűzvész egy romatelepen: egy halott, két sérült

Párizs – Egy ember meghalt és két tűzoltó könnyebben megsérült abban a tűzben, amely a Párizshoz közeli Ivry-sur-Seine romatelepén vasárnap hajnalban pusztított – erősítette meg a rendőrség a Le Parisien című párizsi napilap internetes oldalának az értesülését.

Delmagyar.hu

A lap úgy tudja, néhány napon belül másodszor fordult elő, hogy tűz pusztított egy cigánytelepen a főváros körüli Val-de-Marne megyében. Az előző katasztrófát, január végén Orly-ban, szándékos gyújtogatás okozta.

A tűz reggel 7 órakor ütött ki a fából összeeszkábált viskókban, amelyek egy üres telken - egy lakóház és gyárak közelében - találhatók. A telep egy része teljesen leégett, s a tűz gyorsan továbbterjedt egy szomszédban álló asztalosműhelyre is, amelyben jelentős károk keletkeztek.

A tűzoltók egy férfi holttestét emelték ki a romok alól, akinek azonosítása folyamatban van. A rendőrség egyelőre még vizsgálja a tűz pontos okát és azt is, hogy van-e összefüggés a múlt heti gyújtogatás és a vasárnapi tragédia között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában