Ország-világ

2019.06.11. 08:29

Tűzvész pusztított egy odesszai elmegyógyintézetben, legalább hatan bennégtek

Tűzvész pusztított hétfőn késő este a dél-ukrajnai Odessza egyik elmegyógyintézetében, a híradások szerint hat ember bennégett.

MTI

 Az Ukrajinszka Pravda hírportál közlése szerint hat embert füstmérgezéssel, súlyos állapotban szállítottak kórházba. Az elmegyógyintézet egyik épülete helyi idő szerint este háromnegyed tízkor kapott lángra, a tűzoltók mintegy másfél óra alatt fékezték meg a lángokat. Körülbelül ötszáz négyzetméteren égett az egyszintes faépület tetőszerkezete. A tűz keletkezésekor 51 ember tartózkodott az elmegyógyintézetben, többségüket sikerült idejekorán kimenteni az égő létesítményből. A tűz oka egyelőre nem ismert.


Volodimir Zelenszkij államfő Twitter-üzenetében részvétét nyilvánította az áldozatok hozzátartozóinak, és arra utasította Volodimir Hrojszman miniszterelnököt, hogy haladéktalanul alakítson vizsgálóbizottságot a tragédia okainak feltárására. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában