Tyúkólban hevert a halott csecsemő

A közigazgatási eljárás szabályai szerint kezdett vizsgálatot az edelényi rendőrkapitányság annak a 23 éves edelényi nőnek az esetében, akinek csecsemőjét a tyúkólban találták meg holtan.

A terhességét titkolt nőnél az orvosi vizsgálat megállapította a szülés tényét – ami a rendelkezésre álló adatok szerint november 4-én történt – azt azonban hogy milyen fejlettségű lehetett az újszülött nem lehetett tudni. A rendőrök átvizsgálták a nő által a szülés helyéül megjelölt területet, a kutatást kiterjesztették annak környékére is – eredménytelenül. A nyomozók így a ház környékén folytatták a keresést, ami szerda délután vezetett eredményre, a porta egyik melléképületében, egészen pontosan a tyúkólban elrejtve rábukkantak a letakart újszülött holttestére.

Az elsődleges orvosi vélemény szerint az újszülött kislány életképes volt, azt azonban, hogy élve született-e, mi volt halálának pontos oka – ennek megállapítására a rendőrség szakértőt rendel ki.

A körülmények tisztázása érdekében a megyei rendőr-főkapitányság emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt rendelt el nyomozást. A rendőrség a nőt gyanúsítottként hallgatta ki.