Ország-világ

2013.01.04. 14:17

Ügyészségi eljárást kezdeményez a Fidesz ellen a 4K!

A Fidesz 2012-ben törvénysértő módon működött, mivel a hatályos polgári törvénykönyv szerint a pártoknak évente kongresszust kell tartaniuk.

MTI

Törvényességi felügyeleti eljárást kezdeményezett az ügyészségen a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség ellen a Negyedik Köztársaság Mozgalom (4K!) - jelentette be [namelink name="Salha Omár"], a 4K! alelnöke pénteki sajtótájékoztatóján Budapesten.

Álláspontja szerint a Fidesz 2012-ben törvénysértő módon működött, mivel a hatályos polgári törvénykönyv szerint a pártoknak évente kongresszust kell tartaniuk. A Fidesz azonban 2012-ben nem tartott ilyen tanácskozást, a többi parlamenti párt viszont igen.

Az ellenzéki párt alelnöke emlékeztetett rá, hogy az erről szóló törvénymódosítást éppen a jelenlegi kormánypártok szavazták meg.

A 4K! alelnöke, mint a beadvány aláírója arra kéri az ügyészséget, hogy állítsa helyre a nagyobbik kormánypárt törvényes működését, és kötelezze a törvények betartására, ha pedig ennek nem tesz eleget, kezdeményezze a bíróságnál a Fidesz feloszlatását.

Az ellenzéki egyeztetésekre a 4K! addig nem megy el, ameddig nem világos, hogy ezek a tárgyalások közös kormányzásra való felkészülésről vagy az alkotmányos keretek helyreállításáról szólnak-e - válaszolta az MTI kérdésére a párt alelnöke. A 4K! közös politikai cselekvésre, kormányzásra nem készül sem az MSZP-vel, sem a DK-val, sem pedig az Együtt 2014-gyel - tette hozzá Salha Omár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában