új kedvezmények az internetezőknek

A Matáv az Informatikai és Hírközlési Minisztérium támogatási rendszerének megfelelően augusztus 1-től új csomagokat, köztük egy kedvezményes éjszakai internettarifát vezet be, ami a hatósági árakhoz képest 85%-kal olcsóbb lesz. A Matáv 150 Ft-os kedvezménye augusztus 1-jéig érvényben marad.

A távközlési vállalat az informatikai minisztérium támogatási rendszerének keretében új internetes konstrukciókat dolgozott ki az otthoni internetezés elősegítésére. Az új csomagokat augusztus 1-jétől lehet igénybe venni, ezért a Matáv a 150 Ft-os díjkedvezményt nem július 1-jétől, hanem augusztus 1-jétől szünteti meg. A Mindenkinek csomag azonban július 1-től megszűnik.

16 órától féláron

A felmérések azt mutatják, hogy a magyar felhasználók legnagyobb része havi 10-40 órát tölt internetezéssel, főképp a délutáni és késő esti órákban. A Matáv és a kormány ennek figyelembevételével alakított ki két új – egy 15 órás és egy 40 órás – internetes díjcsomagot. Mindkét csomag egy úgynevezett kiterjesztett kedvezményes időszakban – hétköznap 16 órától éjfélig, hétvégén és munkaszüneti napokon reggel 7 órától éjfélig – érvényes. Az is közös a két csomagban, hogy mindkettő a hatósági áras tarifához képest féláron (47, illetve 49 százalékos kedvezménnyel) nyújt internetezési lehetőséget. Éjféltől reggel 7 óráig pedig – e csomagoktól függetlenül is – minden nap életbe lép az új internetes éjszakai díjkedvezmény, ami 85 százalékos kedvezményt kínál. Az új díjcsomagokat csak egyéni előfizetők vehetik igénybe.

A havi 15 órás csomagot a kezdőknek és keveset netezőknek szánták. Ez átlagban napi harminc perc netkapcsolat, ami a Matáv közleménye szerint a nemzetközi gyakorlatban átlagos felhasználásnak mondható. A csomagban a telefondíj bruttó 1550 Ft/hó, vagyis 1,72 Ft/perc. Erre jön rá az internet-hozzáférés díja, ami az internetszolgáltatók ajánlataitól függ, de a Matáv szerint várhatóan kevesebb, mint bruttó 2000 Ft lesz havonta. Tehát összesen maximum 3500 Ft-ért lehet majd havonta 15 órát internetezni egy kiterjesztett kedvezményes időszakban.

A havi 40 órás csomag a közepes felhasználóknak ajánlott. A távközlési vállalat tapasztalatai azt mutatják, hogy ez a jelenlegi átlagos magyar internethasználat felső határértéke. Ebben az esetben a telefondíj bruttó 4000 Ft/hó, azaz 1,66 Ft/perc. A csomaghoz vásárolható internetszolgáltatás díja valószínűleg kevesebb lesz, mint bruttó 4500 Ft/hó, vagyis a havi 40 órás internetezés összesen legfeljebb 8500 Ft-ba kerül majd.

A 15 órás és a 40 órás internetes díjcsomagokból származó bevételből az internetszolgáltatókat – a bevételmegosztásról szóló jogszabályok alapján – nem a kedvezményes időszakra járó 10%, hanem az átalánydíjas csomagok után járó 13% illeti meg, és ez az összeg független a forgalomtól.

Éjféltől 50 fillér percenként

A Matáv egy új, kedvezményes éjszakai internettarifát is bevezet. A díjszabás 06-51-es behívószámon folytatott internethívásokra vonatkozik, minden nap nulla óra és reggel hét között. Ekkor a netezőknek percenként 50 fillért kell csupán fizetniük. Ez a kedvezmény a 15 órás és a 40 órás csomagok előfizetőinek is automatikusan jár.

Rendhagyó módon kérte meg szerelme kezét a rendőr (videó)
Kollégái segítségét kérte az akcióhoz.
Az USA az elmúlt 25 év legnagyobb hadgyakorlatára készül Európában
37 ezer katonát mozgósítanak majd, tíz európai ország részvételével.
Ezekre figyeljen, ha csomagot küld karácsonyra!
Néhány dolgot érdemes megfogadni, hogy épségben érkezzen meg az ajándék.
Az Európai Bizottság halasztást kért a kisebbségek ügyében
Több mint 1 millió ember írta alá a kezdeményezést, amely célja, hogy az őshonos nemzeti kisebbségek védelme a jelenleginél jóval nagyobb hangsúlyt kapjon.
Okostelefonra készített úti segédlettel próbálkoznak a migránsok
Térképeket és videókat is kapnak.
Két Netflix-film gyűjtötte a legtöbb jelölést a díjra
Martin Scorsese Az ír című maffiaeposza és a Noah Baumbach Házassági történet című drámája.