Új sminkek télre

Az idei hideg évszak sminkje csábító és szexi. A szezon kedvencei a zöld és a lila különböző árnyalatai.

A divat és a smink kollekciók kéz a kézben járnak. Az ultra nőies és stílusos karakter, ami az idei téli divatot fogja uralni, a vezető kozmetikai márkák kollekcióiban is megtalálható. Az idei hideg évszak sminkje csábító és szexi, de palettája színesebb, mint amit a téli évszakoktól megszoktunk.

A föld színek mindig is népszerűek voltak a hideg évszakban, és ez idén télen se lesz másképp, noha a narancssárga például sokszor helyettesíthető a rózsaszín és a lila árnyalatival. Következésképpen az árnyalatok finomabbak, és inkább a barnás-lilás felé közelítenek, sokkal kevésbé az őszi fákra emlékeztető narancssárga dominál, mint régebben. Ötvözzük ezt hideg rózsaszínnel, liliom és szilva valamint halvány szürkés zöld színekkel, hogy elérjük a hódító, divatos hatást.

A lilával szegélyezett föld színeken kívül az arany, a rózsaszín és a meleg bordó is trendi, tehát a föld színek fokozatosan tűnnek el. A tél legdivatosabb színei tehát a lila és a zöld. Próbáljuk ki új variációikat a szemek körüli “füstös” hatás elérése végett. Élénkebb árnyalataikat illesszük össze rózsaszínnel a szemeknél, és ugyanezt tegyük meg az ajkakon, ha rezes hatást akarunk elérni.

Ahogy a divat egyre nőiesebb lesz, egyre több energiát vesz igénybe, hogy lépést tartsunk vele – a ruháknak követniük kell a test vonalát, míg a sminket pontosan kell felvinni az arcra. A legjobb eredmény eléréséhez mindenféleképpen jó világításra van szükségünk (tehát lehetőleg nappali fényre), és természetesen arra, hogy legyen időnk elbíbelődni vele. Ha egy sminkmesternek órákba telik elkészíteni egy sminket, hogy vihetjük fel mi magunknak pusztán pár perc alatt?

A sminkünk sikere elsősorban a választott színeken múlik. Ne válasszuk a zöldet vagy a lilát csak azért, mert most menő. Először tegyük fel magunknak a kérdést, hogy egyáltalán illik-e hozzánk! Ha kétségeink vannak, válasszuk inkább a klasszikus, rózsaszín árnyalatokat!