oltás

2021.03.23. 15:58

Újabb 160 ezer adag Pfizer-BionTech-vakcina érkezett Magyarországra

A cég a lekötött mennyiségnek még mindig csak mintegy 10 százalékát szállította le.

Több mint 160 ezer adag Pfizer-BionTech-oltóanyag érkezett Magyarországra kedden, ezzel a két vállalat által fejlesztett koronavírus-vakcinából Magyarországra szállított dózisok száma meghaladta az 1,2 milliót – tájékoztatta a Pfizer Gyógyszerkereskedelmi Kft. kedden az MTI-t.

A keddi a tizennegyedik magyarországi szállítmány a Comirnaty nevű oltóanyagból. Az első december 26-án érkezett az országba, majd heti rendszerességgel hozták be a vakcinákat – közölték.

Hozzátették: a két vállalat célja, hogy – a növekvő globális igénynek megfelelve – idén több mint kétmilliárd adag vakcinát gyártsanak és szállítsanak világszerte.

Magyarország a koronavírus.gov.hu adatai szerint összesen majdnem 10 870 000 adag (feleennyi ember beoltására elegendő) Pfizer-BioNTech-vakcinát kötött le, ennek azonban eddig csak mintegy 10 százaléka, 1,2 millió adag érkezett meg hazánkba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában