igazolódott fertőzés

2020.04.10. 20:52

Újabb 56 idős embert visznek kórházba a Pesti úti idősotthonból

Újabb 56 idős embernél igazolódott a koronavírus-fertőzés illetve merült fel annak gyanúja a Pesti úti idősek otthonában. Őket a Szent János kórházba szállítják az OMSZ mentőautóival és egy busz igénybevételével.

Forrás: koronavirus.gov.hu

Fotó: Simon Péter Gellért

Az intézményben történt tömeges megbetegedések miatt azonnali intézkedések végrehajtására kötelezte az országos tisztifőorvos a fenntartó Fővárosi Önkormányzatot – olvasható a koronavirus.gov.hu oldalon.

Csütörtökön 126 gondozottat szállítottak kórházba, a péntek reggeli adatok szerint 151 fertőzöttet igazoltak, 7 gondozott meghalt.

Mint korábban megírtuk, Müller Cecília országos tisztifőorvos csütörtökön látogatott el Budapest legnagyobb idősotthonába, majd kötelező határozatban rendelt el újabb intézkedéseket.

Az országos tisztifőorvos három azonnali intézkedést rendelt el. Az intézményt fenntartó fővárosi önkormányzatnak kötelező az idősotthonban biztosítania a folyamatos orvosi ellátást. A szerződött orvosok egy ideje nem látták el a betegeket, sőt be sem mentek az intézménybe, ez is hozzájárulhatott ahhoz, hogy későn észlelték a fertőzéseket és tömegessé vált.

A második azonnali intézkedés, amelyet végre kell hajtania a fenntartónak, hogy azonnali és folyamatos oktatást kell szerveznie a gondozóknak és ápolóknak, hogy a további fertőzéseket megelőzzék.

A harmadik rendelkezés pedig az, hogy az előírt fertőtlenítőszereket kell alkalmazni, valamint az előírásoknak megfelelően kell tárolni és felhasználni az intézményben. Az országos tisztifőorvos ugyanis a helyszíni szemlén szabálytalanságokat tapasztalt, és lejárt, illetve nem megfelelő takarítószereket is talált az intézményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában