Újabb fejlemény Harvey Weinstein perében

A volt producer 44 millió dolláros kártérítésben egyezett meg áldozataival.

Harvey Weinstein, az őt szexuális visszaéléssel megvádoló nők, korábbi produkciós vállalatának vezetősége és a New York-i főügyész hivatala 44 millió dolláros (12,8 milliárd forintos) kártérítési megállapodásra jutott a Wall Street Journal csütörtöki cikke szerint.

A még nem végleges egyezség alapján azok a nők, aki szexuális zaklatás és erőszak miatt jelentették fel Weinsteint, az egykori Weinstein Co. alkalmazottai és hitelezői, valamint ügyvédjeik mintegy 30 millió dollárt (8,7 milliárd forint) kapnak. További 14 millió dollárból (4 milliárd forint) Weinstein egykori produkciós vállalata vezetőségi tagjainak jogi költségeit rendezik.

A megállapodásban szereplő összeg a The Wall Street Journal értesülése szerint biztosítási kötvényekből származik. Az egyezségről Harvey Weinstein fivérének, Bob Weinsteinnek az ügyvédje számolt be csütörtökön a delaware-i csődbíróságon.

A lap szerint a most elért átmeneti egyezség nem befolyásolja a Weinstein elleni büntetőpert.

Weinstein büntetőpere szeptemberben kezdődik a manhattani legfelsőbb bíróságon. A bukott filmmogul ellen egy 2013-ban elkövetett szexuális erőszak és egy 2006-ban elkövetett szexuális aktusra kényszerítés miatt emeltek vádat. A bűncselekmények miatt kiszabható minimális börtönbüntetés tíz év.

Weinsteint több tucatnyi nő vádolta meg szexuális zaklatással. A volt producer tagadta a vádakat, és azt állította, hogy csak közös megegyezésen alapuló szexuális kapcsolatai voltak.

(Lead-kép: MTI)

szponzorált tartalom
Február 28-ig lehet jelentkezni az Adj Egy Ötöst! iskolai szemléletformáló programra
Van segítség mindenkinek – nem kell megvárni, amíg vér folyik
Januártól a települési jegyzőnek kell koordinálnia a családvédelmi feladatokat. A hozzátartozók közötti erőszak esetében a bántalmazottat a rendőrséghez, az áldozatsegítő szolgálathoz vagy a jogi segítségnyújtókhoz irányíthatja.
Baleset Ásotthalom és Mórahalom között
Személyi sérüléses baleset történt az 55-ös számú főút 26-os kilométerszelvényében, Ásotthalom és Mórahalom között.
ÚtOn: Sűrű a forgalom a városban
Erős a forgalom a bevezető utakon.
Dróntámadást hajtottak végre egy orosz bázis ellen
Három drónt semmisített meg a légvédelem a hmejmími orosz katonai reptérnél vasárnap este – közölte az orosz védelmi minisztérium.
Terjed a halálos eseteket okozó tüdőgyulladásos vírus Kínában
Vuhanban 35 ember állapota súlyos, kilencé válságos. Eddig három áldozatot követelt a járvány.
Valójában ezért fél Mark Zuckerberg a Tiktok apptól
A népszerű alkalmazással tényleg ezer baj van, a beszűrődő pedofil tartalmaktól a nemzetbiztonsági problémákig.